Dette kan du servere for dine børn til aftensmad

Det er ikke altid nemt at finde på retter, man kan servere for sine børn. Det er især gældende, hvis man gerne vil forsøge at finde på noget nyt.

Når man skal finde nye retter, er der nemlig flere elementer, der kan gøre det vanskeligt. En af dem er, at man generelt skal være kreativ, hvis man hele tiden skal finde på noget nyt. Noget helt andet er, at der er en risiko for, at børnene ikke kan lide den nye ret.

Heldigvis er det muligt at finde retter, som er et hit hos stort set alle børn – også selvom de er blevet serveret et utal af gange tidligere.

Skal som regel være nemt at lave

Når man skal lave mad i hverdagen, er det sjældent, at man har tid og energi til at skabe den helt store gastronomiske oplevelse. Tværtimod ønsker man som regel, at det er nemt og hurtigt at gå til, så man kan få madlavningen overstået.

Er det noget, du kan genkende, så bør du selvfølgelig tænke det ind i de retter, du vælger at lave til børnene. Der findes nemlig en lang række lækre retter, der både er et hit hos børn, og som er nemme og hurtige at lave.

I sidste ende er det naturligvis op til dig selv at vurdere, hvor meget tid du er villig til at bruge på madlavningen. Ønsker du, at det maksimalt tager 20-30 minutter? Eller er du åben for at bruge en times tid på madlavningen?

Kan du acceptere omtrent en times tid i køkkenet, har du naturligvis flere retter at vælge mellem. Ønsker du at undgå at tilbringe for meget tid i køkkenet, når der skal laves aftensmad, er der dog også mange glimrende retter, der kan laves på cirka en halv time.

Disse retter bør du overveje

Føler du, at du er løbet tør for inspiration og derfor har brug for input til nye retter, der kan blive en del af madplanen derhjemme? I så fald bør du kaste et blik på listen herunder, der byder på en række madretter, der både er gode til børn og nemme at lave:

 • Pasta med laks
 • Pastasalat med tomatpesto
 • Tortillas med kødsovs
 • Kylling i karry
 • Minipizza
 • Madpandekager med rejer
 • Ovnstegte frikadeller med stegte grøntsager
 • Boller i karry
 • Fiskepinde med grov remoulade
 • Kylling og pasta i flødesovs
 • Pitabrød med bulgursalat

Blandt de retter, der er nævnt herover, vil du med stor sandsynlighed også kunne udvælge et par stykker, der vil være hits hos dit barn eller dine børn. Uanset hvilken eller hvilke af dem, du vælger, kan du vide dig sikker på, at de er nemme og hurtige at lave.

Overvej at købe et abonnement på måltidskasser

I stedet for at tænke på at skulle finde på nye retter og købe ind til dem, kan du også blot vælge at købe et abonnement på måltidskasser. Gør du det, så får du nemlig leveret dine madkasser til døren, så du ikke skal tænke på andet end at lave maden.

Der findes et stort antal leverandører af disse kasser på det danske marked. Det er ikke dem alle, der har fokus på at levere kasser med børnevenlig mad, hvilket du skal være opmærksom på. Disse leverandører skal du nemlig forsøge at navigere udenom.

Tiltales du af idéen om, at du et par gange i ugen kan få leveret en kasse med mad til hele familien, kan du glæde dig over, at der også findes udbydere med fokus på børnefamilier. Det kan derfor sagtens lade sig gøre at finde en løsning, som du mener er ideel for jer.

Hos de fleste udbydere kan du fra uge til uge vælge, hvilke retter du vil have i din kasse. Hos andre udbydere er det dem, der vælger. Vil du gerne have en vis kontrol over, hvad I får leveret, skal du finde en udbyder, der hver uge lader dig vælge mellem et udvalg af retter.