Indret hjemmekontoret med ergonomiske møbler 

Dette indhold er sponsoreret 

Hjemmekontoret er et rum, de fleste af os efterhånden har stiftet bekendtskab med, hvis vi har et fleksibelt arbejde, der kan foregår foran en computer i hjemmet. Måske har du allerede et hjemmekontor, og mangler nogle mere komfortable møbler? Eller måske skal du til at indrette et nyt hjemmekontor? I så fald bør du anskaffe dig nogle møbler, der understøtter din krops behov i løbet af din arbejdsdag. Hvis du har små børn eller er på barsel, ved du sikkert, hvor vigtigt at specielt din lænd og ryg bliver beskyttet for unødig belastning, så du er klar til dagens strabadser, som at bære dit barn i seng, gøre rent og lave mad.

En god stol skal give støtte

En god arbejdsstol er alfa og omega, for en god arbejdsdag. En god arbejdsstol er en stol, der gør at du kan skifte stilling ofte, og aktivere dine muskler. Det er nemlig ikke sundt at sidde i den samme stilling hele dagen. Hvad der er en god stol er meget individuelt, men den skal først og fremmest give dig støtte, de steder du ønsker. Måske har du behov for en stol med ryg- eller armlæn, der kan give dig ekstra støtte disse steder, når du har brug for det. Eller måske foretrækker du en stol uden ryglæn, så du kan sidde helt opret og aktivere din coremuskulatur. Du skal altid finde en stol, du kan justere i højden, så du kan sidde ret op og ned med fødderne på gulvet, og også gerne en, hvor du kan justere sæde og ryg, så den passer til dine proportioner.

 

Et hæve sænke bord giver variation

Sammen med din arbejdsstol er bordet også med til at skabe et ergonomisk korrekt arbejdsmiljø. Her kan du ikke komme uden om at anskaffe et hæve sænke bord. Med denne type bord er det nemlig muligt at justere arbejdshøjden, så den passer til dig. Dermed kan du hæve bordet til en højde, hvor du sidder med en ret ryg og kan slappe af i skuldrene og du kan også hæve det, så du kan stå op og arbejde. Dermed kan du aktivere mere af din krop i løbet af arbejdsdagen og dermed mere bevægelse ind i sikkert ellers meget statiske arbejdsdag. Du aflaster også skulder og nakke ved at stå op, og det øger også blodcirkulationen og øger forbrændingen. Fordele ved hæve sænkebordet er også, at kan justeres alt efter hvem der bruger det, så din partner også kan benytte sig af det, hvis i begge bruger hjemmekontoret.