Sådan undgår du som ny mor at blive overbelastet

Det er måske noget af det største man kan blive i verden, en forælder. Som ny mor i Danmark er der dog mange udfordringer i form af en stressende hverdag, der hurtigt kan udvikle udfordringer i parforholdet, på arbejdet eller bare med fritiden.

Det kræver en vis kvinde at kunne jonglere både baby, mand, arbejde og fritid, men det er nødvendigt for at undgå stress og at bevare en sund og positiv tilgang til livet. Så i denne artikel vil vi komme med nogle af vores bedste tips og tricks til hvordan du kan opnå en god balance!

Skab tid til dig og din partner

Så snart barnet er gammelt nok til at kunne blive passet af en svigermor eller lignende, kan det være en god idé at din partner og dig aftaler nogle romantiske aftener.

Forholdet skal stadigvæk aktivt holdes ved lige, og det er nemt at overse hinanden med bleer der skal skiftes og arbejdstider der skal overholdes.

Ligesom mange kvinder kan kæmpe med de overvældende følelser når man bliver forælder, kan mænd også have deres udfordringer.

Hvis du oplever problemer med hans præstation i soveværelset, kan i eksempelvis sammen finde ud af hvor man kan købe levitra online, for at sikre alle aspekter af forholdet bliver holdt ved lige.

Tænk også på dig selv

Det er nemt at glemme at tage vare om sig selv, især når baby skriger og arbejdet kalder. Men det er vigtigt at du bruger noget tid hver dag på at gøre de ting du elsker.

Uanset om det blot er en kort tur under bruseren hvor du skråler på livet løs, eller om du måske kan koble af med en kop kaffe i bilen på vej hjem fra arbejde, så skal du finde tid til at passe på dit sind og din krop.

Mange nye mødre begynder at løbe, da det både giver kondi men også giver frihed og en ting man kan gøre når som helst, og hvis man kun har ti minutter inden baby skal fodres, kan man stadigvæk nå at få pulsen godt op.

Nyd de små øjeblikke

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at du ikke kun tænker i praktiske baner omkring budget og tidsplaner, men aktivt gør en indsats for at nyde øjeblikket mens din nyfødte baby nyder synet af kattene lege, eller sætter dig ud og nyder solnedgangen.

Brug tid hver dag på at nusse, lege og tale med dit barn for at opbygge et stærkt bånd og skabe en følelse af tryghed og kærlighed. Dit barn har brug for trygge rammer, masser af kærlighed og en forståelse for at der skal være plads til barnet (1) i denne alder.

Det er derfor også vigtigt at du ikke har urealistiske forventninger omkring det at være mor, og at du har overkommelige mål og ambitioner hvad dette angår. Alle børn er forskellige, og det kan tage tid for at finde den helt rette rutine, uanset hvor mange gode råd du får af familie og venner.

(1) https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE9739414/boern-skal-fylde-mest-naar-de-er-smaa/