Vær kreativ med ungerne bæredygtigt: Brug rester af bølgepap, papkasser og lign.

Der findes ufatteligt mange forskellige måder at være forældre. Man får mange tips, tricks og regler, gode råd og meget mere fra de der i forvejen har børn, og nogle gange kan det at finde sit eget fodfæste være svært. Der er så ufatteligt mange ting man skal tænke over, og tage stilling til allerede når barnet er helt lille, og man kan altså let drukne i regler og beslutninger man skal tage.

En ting man med sikkerhed bør overveje i opfostringen af ens barn eller børn, er at være miljøbevidste og bæredygtige i de valg man tager. Hvis du derfor kunne tænke dig at læse mere om hvordan du kan tage bæredygtige valg, imens du sørger for at dit barn bliver stimuleret kreativt, så læs med videre.

Bæredygtige valg til dit barn

Artiklen handler, som overskriften beskriver, om hvorledes du kan være kreativ med dit barn igennem bæredygtighed, men derudover skal der også slåes et slag for alle de bæredygtige valg du kan tage når det kommer til dit barn. Der findes i dag en masse bæredygtige valg du kan tage i forbindelse med dit barns opvækst. Du kan købe tøj, sengetøj, stofbleer og en masse andre materialer der er genanvendt eller genanvendelige. Vælger du at købe nogle af disse produkter, ja så gør dette at du beskader miljøet mindre, og det kan altså være en måde for dig og din familie, at være mere opmærksomme på jeres Co2 aftryk. Men udover tøj, sengetøj og stofbleer, så kan du også genanvende legetøj, barnevogne, sutteflasker, måske endda dine amme indlæg. Der findes en masse gode valg du kan tage, både for dig selv, dit barn og planeten.

Bæredygtighed og kreativitet

Bare fordi man tager de gode og kloge valg i forhold til bæredygtighed, betyder det jo langt fra at man skal gå ned på kreativitet og leg med barnet. Du kan eksempelvis let skabe et helt landskab af legemuligheder ved hjælp af genanvendt bølgepap, papkasser og meget mere. Bølgepap er utroligt fleksibelt, og bruges nok oftest til indpakning eller beskyttelse af noget der skal flyttes. Dog kan det dog sagtens benyttes til legen og dit barns kreative hænder kan med sikkerhed sagtens finde på mange idéer til denne miljøvenlige emballage. Der kan derudover tegnes på bølgepappen, således du kan skabe lige den rigtige kulisse for den I leger. Køb bølgepap online her, og start den genanvendelige leg allerede i dag. På denne hjemmeside er du sikker på høj kvalitet, og derudover en ganske kraftig bølgepap som med sikkerhed klarer den leg det udsættes for. Bølgepap er udover at være kraftig og genanvendelig, også skabt af genbrugsmateriale og plastikfri således du ikke skal tænke på om dit barn indtager dette.

Hvorfor er kreativitet vigtigt?

Netop det at barnet leger, udfolder sig selv og er kreativ i dette, er et vigtigt trin i barnets udvikling. Kreativitet har stor betydning i barnets liv, og allerede som små skal barnet lære en masse processer at kende. Udviklingen sker eksempelvis ved hjælp af barnets lege, da de herigennem kan træne en masse situationer og hvorledes disse håndteres. Børnene kan altså igennem deres lege forestille sig al verdens scenarier, og træne hvorledes disse vil fungere udenfor legen. Dette giver dem et fundament for deres læring, og gør dem rede til de rigtige situationer hvor sociale interaktioner vil ske. De gør altså igennem legen sig selv mere kompetente til at klarer sig når de bliver ældre, og lære imens de leger. Læs mere om kreativitet og børn her, og dan dig et overblik over hvorledes du kan stimulere dit barns læring, kreativitet og udvikling.

Måder du kan være kreativ sammen med dit barn

Som beskrevet ovenfor, ja så er det vigtigt for barnet at få lov at udfolde sig kreativt imens de er små, således de kan udvikle deres kompetencer til den ’virkelig’ verden. Dette kan du også være med til som forældre. Du kan altså lege med barnet og opfordre dem til at være kreative, således du skubber dem i den rigtige retning. Om dette måtte være at tegne, male, bruge spejle til at se sig selv, måske bygge slotte eller andet ud af figurer, bølgepap eller måske papkasser, ja forslagene er mange. Det vigtige her er, at du viser barnet at de aldrig må stoppe med at lege, prøve sig selv af, eller miste deres kreative sind. Så om barnet er mest til at bygge med klodser og lave historier heraf, måske tegne en familie eller dyr og finde på roller eller måske endda beskrive sine egne historier og oplevelser igennem forskellige metoder. Men som sagt, så kan du klikke dig ind på det ovenstående link og finde en masse inspiration til måder hvorpå du kan være kreativ sammen med dit barn, og lære mere om hvor vigtig kreativiteten faktisk er for børns udvikling.