3 gode grunde til at bruge en slyngevugge til dit barn

Hvis du lige har budt et lille nyt familiemedlem velkommen, eller hvis du står overfor en snarlig familieforøgelse, så har du med garanti hørt om de populære slyngevugger. Du har måske endda set eksemplarer hos veninder, der har rost den til skyerne – og i den modsatte grøft hørt din svigermor fordømme den som en omgang nymodens pjat.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør anskaffe dig en slyngevugge, så læs med her, hvor vi giver dig 3 gode grunde til, at det er en rigtig god idé!

1: Dit barn vil finde ro og tryghed i vuggen

De slyngevugger der findes på markedet i dag, er designet på en måde, så de minder om en lille hule, ja nærmest en slags livmoder af stof. De slutter relativt tæt om barnet og skærmer af for de mange indtryk ude i verden. Den vuggende bevægelse minder også om de bevægelser, som barnet oplevede i livmoderen, når moderen bevægede sig omkring. Derfor vil de fleste børn opleve slyngevuggen som en tryg og rar hule, de kan slappe af i. Du vil med stor sandsynlighed allerede opleve denne ro og tryghed indfinde sig hos barnet, første gang du tager vuggen i brug.

2: Du vil få lettere ved at lægge dit barn til at sove

Fordi slyngevuggen giver barnet ro, vil det have let ved at falde i søvn i vuggen. De vuggende bevægelser vil desuden hjælpe barnet til at blive ved med at sove. Hvis du har et barn, som af den ene eller den anden grund har svært ved at falde i søvn – og svært ved at blive i søvnen – vil du derfor kunne hente rigtig meget hjælp i slyngevuggen. Hvis du er smart, kan du også anskaffe dig en motor til vuggen, så den gør arbejdet for dig, og du får hænderne fri til andre ting, imens barnet tager sig en dejlig lur.

3: Kan hjælpe mod kolik og mavesmerter

Hvis dit barn har kolik eller bøvler med maven, så ved du, hvor hårdt det er for både dig og barnet – og hvor meget søvn og afslapning i begge går glip af. Det kan være ekstremt hårdt for forældrene, ligesom det selvfølgelig heller ikke er særlig sjovt for barnet at have ondt. Her kan en slyngevugge igen være en stor hjælp. De gyngende bevægelser giver ro og får barnet til at slappe af og afspænde. Samtidig får I som forældre en tiltrængt pause.

Husk at de fleste slyngevugger nemt kan tages med på eksempelvis ferier og weekendophold, da du kan tilkøbe forskellige slags remedier til installering på farten – eksempelvis et ophæng til dørkarme eller et stativ. På den måde kan du nemt medbringe dit barns trygge helle.