3 tegn på at din kat kan lide dig

Vi elsker vores firbenede katte-venner og alle deres skøre og søde påfund, men nogle gange kan det være lidt svært at forstå hvad de vil sige til os. 

Selv om vi godt ved de holder af os, så er det altid rart at bekræftet. I denne guide lærer du at forstå kattesprog så du kan forstå når din kat fortæller dig at den elsker dig.

Langsom blink

Når din kat blinker langsomt til dig, så er det kattemåden at smile på. Det er super cute når du først har opfanget at det er det den gør. Katte blinker nemlig for at vise at den er tillidsfuld nok til at lukke øjnene omkring dig. Det bedste af det hele er at du kan slowblinke til din kat også! Det forstår katte godt, så det kan blive en måde at du kan kommunikere bedre med din kat.

Halestrejf

Har du prøvet at din kat går forbi dig og lige lader halen strejfe dit ben? Det er et tegn hvor din kat viser dig at den er der og er er glad for dig. Det svarer jo fuldstændig til os mennesker også lige strejfer nogen vi holder af når vi går forbi dem. Eller lægger en hånd på skulderen. Så det er en måde som din kat kan vise at den er opmærksom på dig.

 

Maverul

Når din kat lægger sig ned på maven og ruller rundt, så er det fordi den har det så godt. Men det er IKKE en invitation til at du skal klø den på maven. Det er en fejl vi alle sammen har lavet og har fået et par klør i hånden. Katte viser maven som et tegn på de føler sig helt trygge og dermed kan udstille deres mest sårbare sted. Men det er ikke en invitation til at kæle nødvendigvis, selv om det kan være svært at lade være!

 

Der er også andre måder din kat kan vise sin kærlighed til dig på, ikke mindst hvis den er i nærheden af dig og ligger sammen med dig eller ovenpå dig. Katte er af natur ret selvstændige og sky dyr, så hvis de bruger meget tid sammen med dig, så er det fordi de kan lide dig og stoler på dig.