5 råd hvis din baby har ondt i maven – tips fra Doc24.dk

Vi har fået gode råd fra Lea Christensen fra Doc24. Forældrerollen kan være et svær at vænne sig til, og nogle gange har man brug for nogle gode råd, der kan hjælpe hvis man er i nød. I denne tekst kan du finde 5 gode råd til, hvis din baby har ondt i maven.

Dette er nemlig noget man vil opleve meget gennem barnets første år, og det kommer af forskellige årsager. Så hvis du står og har brug for hjælp lige nu, eller hvis du bare vil parat hvis det skulle ske i fremtiden, så kan du læse med her eller på Doc24.dk.

Tip 1 og 2: To øvelser mod ondt i maven

Den mest normale årsag til at din baby har ondt i maven, er at der er noget luft der sidder fast i tarmene. Babyers tarme er ikke udviklet helt som de voksenes, og det er derfor svært at komme af med unødvendig luft.

Det kan, hvis det hober sig nok op, godt begynde at gøre ondt på barnet. Hvis du vil hjælpe dit barn af med den ekstra luft, så er der nogle øvelser man kan lave.

Den første er den klassiske, nemlig at ”bøvse” barnet. Det gør man ved, at man tager dem op til skulderen op klapper dem på ryggen. På den måde kan barnet bøvse den luft op den har. Dette er også godt at gøre efter barnet har spist, så luften ikke når at ophobe sig for meget.

En anden øvelse man kan lave, er at lægge barnet ned på ryggen, og tage deres ben frem og tilbage og skubbe dem ind på deres mave sådan, at de prutter.

Det kan hjælpe rigtig meget for barnet, og hjælpe dig så du ikke skal høre på gråd. Læs mere her.

Tip 3: Benyt en yogabold

Hvis du vil berolige dit barn med mavesmerter, så er det bedste bud at bruge en yogabold. Denne bold gengiver nemlig lidt de samme bevægelser som barnet følte inde i maven, og det virker beroligende for dem.

Det kan altså stoppe barnets gråd og give dig ro til at overskue andre ting. Det kan også få babyen til at sove, så det kan komme sig over de mavesmerter de nu har, mens de sover i stedet for mens de er vogne.

Tip 4: Zoneterapi

Hvis din babys maveproblemer, er et gennemgående problem, så kan det være du skal tage mere langtidsvarende midler i brug. Dette kan blandt andet være zoneterapi. Du kan udover zoneterapi selv hvis du vil prøve kræfter med det selv, eller tage til en professionel og få det lavet.

Zoneterapi hjælper dit barn ved at finde bestemte punkter, ofte ved fødderne, der har en forbindelse til maven eller tarmene, og ved at trykke på disse punkter kan man altså hjælpe barnet, og afslappe dets krop.

Tip 5: Fødevare og kostvaner

En ting der også har effekt på mavesmerter, er selvfølgelig den kost dit barn får. Det kan være bestemte fødevare som barnet mave reagere på eller ting som mor spiser, som barnet reagere på gennem amningen. Derfor skal man holde øje med dette også.