Bedste vintertøj til børn

De kolde vintermåneder begynder at kunne mærkes, og dette betyder flere dage med regn, slud og blæst foruden frostgrader. Hermed den oplagte anledning til at søge i retning mod nyt vintertøj, der kan holde dit barn ordentlig varm og tør når vinterkulden bider ind. I denne artikel har vi derfor samlet en oversigt over det bedste vintertøj til børn, for at gøre købsprocessen let og overskueligt. Læs med.

 

Børn kan være særligt udsatte når vinteren først træder ind, da de tilbringer mange timer udendørs, og derfor er i større risiko for at få kulde som kan føre til forkølelse. Vigtigt er det derfor, at de er klædt godt på, så de uden bekymring, kan løbe og lege rundt uden forhindringer. En flyverdragt er i denne sammenhæng en oplagt investeringsmulighed, da den udover at være komfortabel, formår at holde alle dele af kroppen varm, og samtidig give rig plads til bevægelse.

 

En praktisk flyverdragt eller jakke

Det mest essentielle vintertøj til mindreårige børn, er uden tvivl en flyverdragt, da man hermed sørger for at hele kroppen er dækket ind. Er barnet ældre, vil der være tilfælde, hvor man finder det mere anvendeligt og passende med en vinterjakke. Dette er meget individuelt fra person til person og noget man skal gøre op med sig selv. Grundlæggende for begge ting er blot, at de bør være praktiske.

 

Børn har det med at boltre sig i sneen og hoppe i vandpytter også selv om regnen siler ned eller blæsten tager til. Vintertøjet bør derfor være praktisk anlagt og således være veloplagt til udendørs fysisk aktivitet. I dag findes der et bredt udvalg af både flyverdragter og vinterjakker som både kombinerer det praktiske med et fint design, hvorved det burde være til at finde en, som efterlever alle behov.

 

Vind – og vandtæthed er et must

I søgningsprocessen efter det bedste vintertøj til dine børn, er det en fordel at undersøge, at tøjet er vind-og vandtæt. Det danske vejr byder på mange regnfulde samt blæsende dag, hvorved en ordentlig vind-og vandtæt jakke eller flyverdragt har stor betydning. Hvis vintertøjet ikke er vindtæt, vil barnet under fysisk aktivitet opleve, at sved vil blive koldt, og således nedkøle kroppen. Ligeledes vil vand sive direkte ind på huden vil vintertøjet ikke er vandtæt.

 

For at undgå at dit barn ikke kan ånde eller slippe af med sin varme under fysisk aktivitet, er det også en fordel at undersøge, at vintertøjet er åndbart. Ofte står det angivet hvor meget vand en jakke eller flyverdragt vil kunne tåle for fortsat at holde tæt.

 

Kvalitet frem for kvantitet

I den lange ende, kan der være mange penge at spare ved at investere i kvalitet frem for kvantitet. En flyverdragt eller andet vintertøj i høj kvalitet, vil oftest være kendetegnet ved en længere holdbarhed grundet bedre materiale. Dit barn vil således kunne have glæde af sit vintertøj mange år frem, uden at skulle gå på kompromis med hverken komfort eller effektivitet.

 

Der er stor forskel på vintertøj af høj kvalitet sammenlignet med én i den billigere prisleje. Her vil du kunne opleve at vintertøjet i løbet af sæsonen vil miste dets effektivitet eventuelt i forlængelse af huller, eller problemer med lynlås eller andet. Derudover vil billigere materialebrug betyde at vintertøjet er mindre modstandsdygtigt overfor det barske vejr.

 

Gør et kup

Vintertøj kan hurtigt blive dyrt, men er man ude i god tid forinden, vil man kunne gøre sig nogle gode besparelser. I slutningen af vintermånederne, sætter mange forhandlere oftest deres vintertøj ned i forbindelse med sæsonskift, hvorved man kan gøre sig et godt kup. Har man derfor mulighed for at vente et par måneder, og købe sit vintertøj et år forud, vil det med fordel kunne betale sig.

 

Yderligere vokser børn i den tidlige alder hurtigt, hvorfor man kan risikere at vintertøj allerede vil skulle udskiftes året efter. For at undgå dette, kan man ved køb, sørge for at vælge vintertøj hvori der er plads til at vokse. Hermed vil man kunne forlænge vintertøjet levetid, og således med fordel investere i en dyrere jakke eller flyverdragt. Vintertøjet må dog aldrig købes så stort at barnet nærmest svømmer i det. Er dette tilfældet, vil man ikke være i stand til at kunne holde alt kulde ude, hvorved barnet vil opleve af begynde at fryse.