Beskyt dit barns sarte hud mod børneeksem

Børn hud er sart og skrøbelig. Derfor skal huden hos børn passes og plejes korrekt, så børnene ikke lider unødvendigt grundet hudgener. Især vejrforhold som kulde og blæst kan medvirke til at forårsage gener på børns hud. Creme til lindring af børneeksem er lettilgængelige og yderst effektive. For at passe bedst på dit barns hud har vi herunder samlet nyttig viden.

Hvad er børneeksem?

Børneeksem, eller atopisk eksem på fagsprog, er en arvelig hudlidelse, der kan forværres af kulde og blæst. Derfor er det væsentligt at der især i vintermånederne bliver værnet om barnets sarte hud, såfremt børneeksem er en aktuel faktor. Børneeksem kan forårsage irritation, rødme og kløe. Dette kan være til stor gene og ubehag.

Når man lider af børneeksem er der en reduceret mængde af naturlige fedtstoffer i huden. En creme til lindring af børneeksem går ind og afhjælper de gener der kan opstå ved en opblussen i eksemet samt danne et naturligt fedtstof som beskytter den sarte hud, så ubehaget derved forebygges og lindres.

Mange grunde til at anvende creme mod børneeksem

Der er mange gode grunde til at pleje dit barns hud med en lindrende creme, hvis det lider af børneeksem. Generne ved børneeksem kan nemlig forhindre barnet i at gøre de ting, barnet gerne vil, da eksempelvis kløen kan være en hæmsko i forhold til sport eller andre aktiviteter, hvor krop og bevægelse er i spil. Kløen kan også medvirke til at barnet sover dårligere. Desuden kan den hyppige kløe medføre at huden rammes af bakterier og infektion, når de små børns hænder kradser i dem jævnligt.

Det er vigtigt at benævne at cremer mod børneeksem ikke er kurerende, men lindrende. Derfor kan cremerne ikke stå alene, såfremt hudlidelsen er meget udtalt, da det ikke er et lægemiddel.