Børn og skadedyr

Til at starte med skal det lige understreges, at der i overskriften til dette blogindlæg står ”og” – og altså ikke at ”børn er skadedyr.” Når vi så har dét på plads, er det på tide at præsentere dig for noget andet, du sikkert heller ikke har lyst til at læse – nemlig at børnefamilier skal være ekstra opmærksomme på skadedyr.

Dermed ikke sagt, at børn tiltrækker skadedyr, men det er ikke just fordi de er med til at holde dem væk heller. Derfor er der en række ting, der er værd at overveje en ekstra gang, hvis du vil undgå skadedyr i dit hjem. Og er ”skaden” allerede sket, så er der heldigvis også råd for det – vi har et par gode fif til dig, der skal finde en skadedyrsbekæmper.

Madsvineri – den helt store synder

Mangel på tid og overskud til rengøring, kombineret med børn der VIL selv, men ikke rigtig kan selv, er nærmest opskriften på insekter i hjemmet. Krummer og andet mad spildt på gulvet, tiltrækker nemlig hurtigt myrer, både inde og ude. Og resterne af is efterladt ude på havebordet bliver lynhurtigt til buffet for hvepsene, du kan risikere, bliver hængende efterfølgende.

Har du overmodne frugter liggende på køkkenbordet, og får du ikke lige ordnet afløbene ofte nok, så risikerer du permanent besøg af de små, irriterende bananfluer, som kan være svære at slippe af med igen.

Er dine børn også glade for havregryn og -grød, så kan du med fordel købe en lukket beholder til at opbevare havregrynene i. Melmøl er nemlig særligt glade for gryn og – selvfølgelig – mel, og kan let bide sig vej gennem papirsposerne.

Lejrskoler og ubudne gæster

Små børn, små problemer – store børn, ja… du kender selv resten. Og det er heller ingen undtagelse med skadedyr. Har du børn i skolealderen, som er afsted på lejrskoler, så risikerer du nemlig også at få større problemer end bananfluer.

Lejrskoler besøges årligt af rigtig mange børn, som alle ligger på de samme madrasser. Derfor skal du holde særligt øje med udslæt hos barnet ved hjemkomst, inden tasken pakkes ud. Du kan nemlig risikere at dit barn intetanende har taget et par enkelte væggelus med hjem i tasken. De formerer sig hurtigt, og kan resultere i at hele hjemmet skal behandles.

Ved udslæt hos barnet skal du være opmærksom på, om der er tale om loppe- eller væggelusbid. Førstnævnte kan se værre ud, men er trods alt lettere at slippe af med igen.

Sådan slipper du af med skadedyr

Har ekstra opmærksomhed og forebyggelse ikke hjulpet, må du tage det tunge skyts i brug og få fat i en skadedyrsbekæmper. Bor du omkring Midtjylland, kan du eventuelt kontakte DenRødeMyre, som kan hjælpe dig med problemet.

Det du skal holde øje med, når du bestiller en skadedyrsbekæmper er, om de er godkendt af Naturstyrelsen. Dette betyder nemlig, at bekæmpelsen er så lidt skadelig for miljøet som muligt – og det betyder også så lille en risiko som muligt, for dig og din familie.