Drop opdragelsen

Drop opdragelsen

Drop opdragelsen

Hvis ikke nu – hvornår så?

Tak Fie Hørby (køb bogen her )

Drop opdragelsen … det kan jo sn ildt løbe os ned ad ryggen med sådan en udmelding i Jantes land.

Men hvorfor? Det lyder jo egentlig legende let… sten-ud-af-skoen-agtigt. Ikke at skulle bruge tid på at opdrage. Hvad skal vi så… vi skal genopdrage os selv måske…?

Er opdragelsen og samværet med vores børn ikke så nervepirrende, fordi vores egen barndom kigger på os mens vi kigger på vores skosnuder og kan se, at vi er taget tilbage til vores egne barndoms ydmygelser?

”Din vilje bor i min bukselomme”

SÅ er ejerskabet på plads og kampen kan efterfølgende opgives.

Men helt opgivet er det vel ikke.

For kampen skal tages op med din egen autopilot, som står på spring for at træde til, når din teenager ikke ringer hjem og bekender at han ikke er på vej hjem (som mor-telefonen ellers dikterede i forlængelse af morgenmaden)

”Hvis ikke du ringer hjem, SÅ betaler jeg ikke din telefon … og du må IKKE… ”

Kan I mærke lavinen af ligegyldighed og respekten, der smuldrer?

Så jeg må takke Fie Hørby for hendes mod til at gå imod en børnekultur i gudsforladte Danmark, hvor jeg stadig spejder efter børneombudsmænd og -kvinder og i øvrigt kan huske, at børnene stod sidst i køen, da revselsesRETTEN skulle ophæves.

Tilbage til min egen bukselomme, her hvor der bor 4 børn.. og 2 børn forklædt som voksne eller skulle jeg hellere sige, at det er svært at droppe opdragelsen og være på egen banehalvdel, der hvor jeg hører hjemme.

Så jeg håber, at Fie vil give mig ret i, at det er helt i orden at være i processen. Selv går jeg på forældre-grusvejen med solen i øjnene, alt i mens jeg øver mig på at sige undskyld undskyld undskyld.

Hvis jeg kigger ned, ser jeg på mine små, røde træskosnuder. De, der – dengang som nu – blot ventede på at regnbygen kunne drive over.

Opdragelse er tilgivelse – og tilgivelse er retten til at se hinanden med kærlige briller og glemme de små fejltrin.

Skulle du have brug for sparring overskygger din dårlige samvittighed din hverdag eller skuffer din barsel

Husk at dine fejltrin er dit barns frirum til at øve sig på livet