En introduktion til Slynger og Bæreseler

Forældreskabet er uden tvivl en magisk tid, men det kan også være lidt af en jungle for nybagte forældre at navigere i. Noget af det vigtigste man kan sørge for, er at éns baby kan få ro og hvile, på en sikker og stabil måde. Derfor er det også uhyre vigtigt at man grundigt overvejer éns valg af vugger, slynger, bæreseler eller andre lignende ting. Alle disse ting kan købes mange steder over nettet, men der er nogle ting der er vigtige at have styr på.

Vi har i denne artikel samlet en håndfuld information til forældre, der er nysgerrige på hvad man skal være opmærksom på når man handler udstyr ind til sit barn, og hvordan man kan sikre sig at man køber det der passer bedst til lige præcis éns egen situation.

Er Slynger Altid Vejen Frem?

Der er ingen tvivl om at slynger er blevet uhyre populære. De er en favorit blandt både mødre og børn, men hvad er det præcis der gør dem så gode? Slynger har været her i tusindvis af år, og består egentlig ganske simpelt, bare af et langt stykke stof, som så vikles omkring forælder og baby (derfor kaldes de ofte også for vikler).

Der er en lang række fordele ved lige præcis slynger, hvor den ene er at det fremmer kontakten mellem forælder og baby. Herudover kan man bære babyen på flere forskellige måder – blandt andet på maven, på ryggen eller hoften. Herudover vejer og fylder de nærmest ingenting, hvilket gør det nemt at have dem med på farten (specielt når man tænker på hvor meget grej forældre ellers skal have med).

Der er dog også nogle ulemper ved en slynge. Den største ulempe, er nok også forælderens største frygt – at det rent faktisk kan gå galt. Modsat bæreseler der er nogenlunde fool-proof, kan man altså binde sin slynge forkert, hvilket kan være usikkert for babyen. Det betyder også at der er lidt af en læringskurve man skal igennem først. Når man dog har fået det lært, er det en fantastisk måde at gå rundt med sin baby på.

Hvad med Bæreseler?

Bæreseler er et meget populært stykke udstyr, og er mere håndgribeligt udførte end slynger. De minder ofte om en slags rygsæk, hvor der er polstrede stropper, justerbare kraftige spænder, og en række sikkerhedsfunktioner der holder baby sikker.

Da bæreseler ofte er lidt dyrere, kan det ofte være en glimrende ting at ønske sig i gave, sammen med en blekage når babyen er kommet. Her er det dog vigtigt at man ønsker sig én der kan justeres i størrelsen, så det bliver lidt lettere for dem der skal købe gaven, at finde én der passer.

Bæreseler har samtidig også en fordel frem for slyngerne, i forhold til at de fungerer “direkte ud af kassen” så at sige. Du har ingen læringskurve som sådan, og så snart stropperne er justeret og tilpasset forælderens og babys krop, så er du egentlig i gang.

Ulempen er selvfølgelig, at med struktur ryger fleksibiliteten. Sagt med andre ord, får du altså ikke lige så mange muligheder for selv at vælge hvor baby skal sidde, da mange bæreseler typisk er designet til enten at have baby foran eller bagpå – og det er så de muligheder man har.

Afhængig af det materiale bæreselen er lavet af, kan også betyde at den ikke er lige så åndbar som slynger. Det er vigtigt at man overvejer bæreselens design og materialer, så man kan sikre en god, tryg og sund oplevelse for både forælder og barn. En sidste ulempe ved bæreselen kontra slyngen, er selvfølgelig også at den fylder en del mere end slyngen.