Er dit barn fagligt udfordret?

Dette indhold er sponsoreret

Du har måske et barn, som er udfordret i skolen. Faktisk har han eller hun måske haft brug for lektiehjælp fra børnehaven af. Der er nemlig mange børn, der desværre, har brug for hjælp til deres lektier på et eller andet tidspunkt under deres skolegang. Det kan være af mange forskellige grunde – ordblindhed, talblindhed, osv. Måske er barnet udfordret i et bestemt fag, hvilket kan være med til at tage ‘skolelysten’ fra barnet. Dette skal helst ikke være tilfældet, og derfor kan det være en god ide at finde noget lektiehjælp til dit barn, hvis han eller hun er særligt udfordret. I denne artikel kan du læse lidt mere om lektiehjælp, og hvad du og dit barn kan få ud af det.

Et skræddersyet forløb

Der er ikke to børn, der er ens. Derfor kan du forvente et skræddersyet forløb, som passer til lige nøjagtigt dit barn, hvis du finder lektiehjælp til ham eller hende. Dit barn vil blive tildelt en tutor, som matcher med dit barn på det personlige niveau. Samtidig vil tutoren være særligt kompetent indenfor det fagområde, dit barn er udfordret på.

Tutoren vil forsøge at skabe trygge rammer, som skal til for at man kan lære. Derfor vil tutoren også bruge tid på at forstå, hvordan dit barn lærer bedst. I mange tilfælde er kemi mellem barn og tutor den vigtigste faktor for forløbet. Derfor bliver der også gjort meget ud af at planlægge forløbet, inden det overhovedet starter.

Manglende tid i hverdagen

Uanset hvor barsk det kan lyde, har både dig og din samlever måske så travlt, at der ikke er tid til at hjælpe jeres barn med lektier. Det kan man have dårlig samvittighed over, og det er måske ikke muligt at hjælpe, selvom man gerne vil prioritere det. I sådan et tilfælde er lektiehjælp et perfekt redskab til at give barnet den opmærksom og tid til lektier, det har brug for. Det er ikke nogen skam at hente hjælp udefra. Tværtimod er det godt at indse, at en tutor kan hjælpe barnet mere optimalt end en selv.

Forhåbentlig er du blevet en smule klogere på, hvad lektiehjælp kan gøre for dit barn. Det er vigtigt for børn, at de ikke føler sig langt bagud på det faglige. Det kan nemlig være skadeligt for deres sociale liv. Derfor skal du også tænke på, at der komme to ting ud af forløbet. Det vil hjælpe både på det faglige og sociale. Derfor vil du nok også opleve, at du får et gladere barn hjem.