Et minut for dig selv: Selvforkælelse i hverdagen

Står du og synes, at du trænger til lidt ekstra daglig forkælelse i dagligdagen? Læberne bliver hurtigt tørre, ansigtet har brug for en dybderensende maske og fødderne higer efter et godt, langt fodbad. Specielt med et hus fuld af børn, kan man hurtigt glemme sig selv. I denne artikel giver vi dig tips til, hvordan du kan forkæle dig selv lidt ekstra på en ganske almindelig onsdag – uden at det behøver at tage hele aftenen!

Tag et fodbad

Vi kender det alle sammen: Hård hud på fødderne. Desværre er det bare noget, vi alle får og vi kan ikke løbe fra det. Der er dog noget, som du kan gøre, for at pleje dine fødder på bedste vis. Ikke nok med, at du får lækre fødder, vil du absolut også nyde denne lille forkælelse.

 

Start med at fylde en balje med varmt vand. Du kan tilsætte fodsæbe, fodbadesalt eller sæbe perler. Sæt dig bagefter et sted, hvor du har det komfortabelt. Måske i en lækker stol eller i din sofa? Her placerer du vandbaljen foran, sætter dig til rette og placere fødderne i vandet. Varmt vand omkring fødderne er afslappende, og du kan nu nyde en dejlig rolig stund.

 

Tip: Tænd et par stearinlys før du sætter fødderne i vandet, og tilbered eventuelt en lækker kop te eller en læskedrik til dig selv for at efterligne “spa” oplevelsen. Vær også klar med bogen ved siden af, så du ikke ender med at scrolle rundt på din telefon imens! Tag dette moment til dig selv.

Forkæl dig selv med en ansigtsmaske

Der findes tusindvis af ansigtsmasker, som du kan bruge til dette formål. Opsøg eventuelt en professionel, hvis du er i tvivl om, hvilken slags ansigtsmaske du skal vælge. Det skal jo gerne være én, som gør noget godt for dig og din ansigtshud.

 

Skær ligeledes agurkeskiver ud, så du er klar til at dække øjnene. Argurkeskiverne virker opfriskende for dine øjenomgivelser og kan være med til at nedtone mørke render rundt øjnene. Yderligere er de ofte køligere af natur og kan derfor virke beroligende på huden.

 

Tænd eventuelt for roligt musik og gør området klar, hvor du vil lægge dig. Sørg for, at der ikke er nogle forstyrrelser i nærheden, så du kan bruge disse 10-20 minutter på at slappe helt af og være alene med dine tanker.

Husk læbeplejen

Der er også mindre ting, som du kan gøre, hvis du har en travl hverdag, men stadig gerne vil lave lidt selvforkælelse. Du kan eksempelvis gå i gang med læbepleje. Nu tænker du måske, at der ikke ligger meget i det, at tage sig af sine læber. Det handler blot om at huske læbepomaden! Det er dog ikke helt sandt. Ofte oplever mange, at de får problemer med tørre læber – specielt i de hårde vintermåneder eller i de varme sommermåneder.

 

Når du oplever, at dine læber bliver meget tørre, kan det tage lang tid, før at de er helet helt igen. Dog er der noget, du kan gøre! Tag en meget blød tandbørste og børst læberne stille og roligt. Påfør derefter en god læbepleje. Du kan gentage dette et par gange, og du vil uden tvivl opleve, at dine læber heler hurtigere og at den tørre hud vil forsvinde.