Firkantet, oval eller rund trampolin? Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Har I besluttet at I skal have trampolin derhjemme, men er I stadig i tvivl om hvilken type det skal være og hvilket mærke? 

Så læs med! Her får du et par tips til at vælge en trampolin som dine børn bliver glade for og som passer til lige netop din have. Der er nok at vælge imellem og det første er helt sikkert ikke det bedste her.

Lad os se på nogle af de overvejelser du skal gøre dig.


Hvilken form skal trampolinen have?

Havetrampoliner kommer i flere former: Rund, firkantet, oval og rektangulær. 

De første trampoliner til haven var næsten alle sammen runde og det er måske stadig den mest populære form.

De runde trampoliner fylder ikke så meget i haven og har den fordel at de er gode til mindre børn. Det er de fordi man på en rund trampolin bliver ført ind mod midten når man hopper. Derfor er risikoen for faldskader mindre.

De firkantede trampoliner, her både de kvadratiske og de rektangulære, er for dem der gerne vil have høje hop og mulighed for at lave mere avancerede hop. Firkantede trampoliner bruges i klub og til OL konkurrence, så hvis der er en gymnast gemt hos jer, er dette modellen at gå efter.

De ovale trampoliner har de samme høje hop som de rektangulære, men har den fordel at de ligesom de runde trampoliner fører hopperen ind mod midten. Det er altså derfor en kombination af høje hop og sikkerhed. Perfekt til erfarne hoppere, men som ikke er så gamle.

 

Nedgravet eller fritstående på ben?

 

Et andet vigtigt spørgsmål er om trampolinen skal være fritstående på ben eller om den skal graves ned. De har hver deres fordele.De fritstående trampoliner har den store fordel at de kan flyttes. Så de kan nemmere tages ned eller flyttes, hvis der skal være havefest eller når efteråret melder sig. En nedgravet trampolin er typisk ikke lige til at flytte og hullet under den skal jo være der uanset.

Den nedgravede trampolin har derimod den fordel at den ikke fylder i billedet og du derfor heller ikke hilser på naboen med hoppene. Det er mange nok glade for. På samme måde kan børnene bare løbe ud og hoppe på trampolinen uden at skulle op af stigen og ind gennem nettet.

Sikkerheden er omtrent den samme hvis man har sikkerhedsnet, men der selvfølgelig kortere at falde.