Giv dig selv og dit barn tid til at slappe af

Det kan være hårdt at være nybagt forældre. Det kræver tid og overskud at være der for sit barn, og omverdenen tager ikke altid hensyn til, at det meste af ens energi går på at kere sig for sit barn. Man kan hurtigt glemme sig selv i forsøget på at balancere sin karriere og sit liv med det lille mirakel.
Det er vigtigt at passe på sig selv, og derfor kommer her et par forslag til, hvad man kan gøre for at finde pusterum i det store virvar.

Find tid til at slappe af

Det lyder så nemt, når man siger det. Find nu bare lidt ekstra tid til at slappe af. Hvor svært kan det være? Det er ikke så nemt som det lyder. Hvor kontraintuitivt det end måtte virke, kræver det faktisk en del tid og planlægning at finde tid til overs.
Men det er en god idé at gøre forsøget. Det kan gøre hverdagen mere udholdelig, hvis man har fundet pusterum til at lade batterierne op. Nogle gange kan det være nok med for eksempel et par gange om ugen at puste ud gennem motion, yoga og andre aktiviteter, der er sunde for kroppen. Andre gange kan det være nødvendigt at tage stærkere midler i brug og trække stikket fuldstændigt.

Planlæg en ferie

Det er ikke altid, der er nok på kistebunden til den helt store jordomrejse, når man lige har fået barn. Men det er heldigvis ikke nødvendigt at punge ud med de helt store penge for at få en afslappende ferie. Bare det at komme væk fra hverdagen og for en stund være i en mere afslappet rytme kan gøre underværker for ens generelle overskud.
Man kan for eksempel leje et sommerhus, måske bare for en weekend, og nyde at komme ud af byen til mere rolige omgivelser. På en side som sommerhusudlejning kan finde lige præcis det sted og det hus, der passer bedst til ens behov.
Bor du i byen, kan det også være godt for dit barn at komme ud, hvor der er mere roligt. Det kan være sundt for barnet at mærke naturens friske luft og se de store åbne vidder, der ikke er inde i byen. Har du fundet det rigtige hus, kan du sætte dig i en havestol, mens barnet leger i græsset og nyder den åbne himmel.