Giv din familie et grønnere hjem

Uanset om det er i hjemmet eller på kontoret, så er der ingen, der bryder sig om, når el-regningen er høj. Lige nu stiger elpriserne og helt vanvittigt, og det kan derfor give endnu mere mening, at man forsøger at tage ekstra tiltag for at spare på el. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du med energivejledning kan gøre dit hjem grønnere og samtidig få et bedre indeklima til dig og din familie.

 

Grønt er godt

Grøn er det nye sort, og lige nu er der et stort fokus på, at man skal finde mere bæredygtige og miljørigtige beslutninger – i mange forskellige sammenhænge. Det er ingen undtagelse, når det kommer til el. Du kan gennem Fjordens El få hjælp til at gøre boligen grønnere.

 

Få identificeret besparelser i boligen

De fleste kender nok det med, at man går rundt og siger: ”husk nu at slukke lyset” til hinanden og især til børnene. Det er også fornuftigt at slukke lyset efter sig, men en billigere elregning kan også være med til at gøre, at det ikke gør så meget, hvis man nu skulle glemme det. En energivejleder fra Fjorden El kan komme ud til dit hjem og tage en runde for at identificere forskellige områder, hvor der kan spares på el. Det kan f.eks. være områder som lys, ventilation og varme.

 

Isolering kan også gøre en stor forskel

Hvis der er noget, der virkelig kan få varmeregningen til at stige, så er det, når der ikke er godt nok isoleret. Er der ikke det, så siver varmen nemlig ud gennem vægge, døre og vinduer. Derfor kan en energivejleder også hjælpe dig med at finde ud af, hvor godt din bolig er isoleret, og om der eventuelt er brug for, at man isolerer den bedre.

 

Få din bolig til at stige i værdi

Men det er ikke udelukkende en fordel for din komfort at få en energivejleder til huset. Skal du f.eks. sælge din bolig videre på et tidspunkt, kan du også få en højere boligværdi, hvis der har været en energivejleder omkring og foreslå forbedringer. Der er nemlig mange, der er interesserede i et hjem med energibesparelser, så det er noget, der kan få din bolig til at være ekstra attraktiv på boligmarkedet.

 

Et bedre indeklima med en energivejleder

Det er meget vigtigt at have et godt indeklima i hjemmet. Du og din familie bruger meget tid i jeres hjem, og indeklimaet kan have en stor indflydelse på jeres sundhed og velvære. Men det er ikke noget, der kommer af sig selv. En tilstrækkelig isolering kan f.eks. være med til at gøre meget for et godt og behageligt indeklima. Danmark er et koldt og mørkt land meget af året, og man har derfor brug for at kunne varme og lyse hjemmet godt op, uden at det koster for meget. Det er noget, der kan være lettere at opnå, hvis man har haft en energivejleder ude ved ens bolig for at se, hvad der kan laves af forbedringer.