Hvor længe må man være i en kravlegård?

“Vidste du, at »31 % af danske børn har motoriske vanskeligheder«. Hvorfor overhovedet dele det med dig, denne søndag morgen? Selv kan jeg ikke en gang gynge uden at tage søsygetabeletter eller stå på et ben uden en hjælpende hånd.

Så skriver jeg måske det her for at give dig dårlig samvittighed? Nej heller ikke.

Det er så forbavsende nemt – og også sjovt at stimulere børnene. Så da jeg læste Søndagsavisen i går blev jeg først lidt ked af det. Men efter at have sovet på budskabet, er jeg atter fast i min overbevisning: Brug din sunde fornuft. For du ved da godt, at det en dårlig idé at lade dit barn sidde i skråstol eller hænge til tørre i en hoppegynge. Og mon ikke også du nu ved, at der er noget, der hedder en ergonomisk bæresele – og kompetent vejledning.

Er du i tvivl om du gør det rigtige, så benyt dig af vores GRATIS slyngeskole om torsdagen. Vi er i kontakt med eksperter over hele verden. DIDYMOS har arbejdet med dette felt i 40 år… Tja, jeg havde lige lært at gå dengang! Og havde der da bare været nogen i det nordjyske, der havde dristet sig til at bære mig, så havde jeg måske kunne stå på ét ben i blæsevejr uden at vælte?

»I primitive kulturer gik moren ude i bushen med babyen hængende på ryggen, og på den måde blev barnets balancecenter stimuleret ved at følge moders forskelligartede bevægelser. I dag lever vi en langt mere passiv hverdag, og de fleste forældre tænker ikke over, at barnet skal have rørt sig dagligt, have hovedet nedad, snurre rundt, trille og slå kolbøtter. Det har resulteret i flere motorisk usikre børn, der kravler og går sent, falder ofte og bliver svimle,« siger Anne Brodersen og påpeger, at daglige vilde tumleture på stuegulvet er livsvigtige for børn.