Hvordan lærer man at fiske? Lær børnene lystfiskeri

Lystfiskeri er en super hobby til børn og voksne og en som jeg mener kan lære børn utrolig meget om naturen og livet. Det er en hobby som man kan få dem ud af sofaen og op på cyklen i stedet for. Det er også en hobby man kan have hele livet og hvor det aldrig er for tidligt eller for sent at komme i gang.

I denne guide får du mine bedste tips til hvordan du lærer børn at fiske og blive glade for naturen i samme ombæring.

Start med nemt fiskeri

Når jeg tager ud og fiske vil jeg gerne fange en fisk, men det er ikke en spildt tur, hvis jeg går tomhændet hjem. Det er en del af oplevelsen.

Men børn har det sværere med at være afsted i mange timer uden at fange noget og der skal ikke alt for mange nulture til, før de mister lysten.

Mit forslag er derfor at begynde med noget fiskeri hvor der er tæt på fangstgaranti. Det kan for eksempel være put and take fiskeri, hvor der er rigtig gode muligheder for fangst, selv om det ikke er givet. 

Mit favoritfiske til nybegyndere er dog nok hornfisk fiskeri, hvor det næsten er umuligt ikke at fange noget. I foråret strømmer det ind med hornfisk i de danske farvande og de fanges nemt med et blink. Det er super sjovt og virkelig spændende fiskeri.


Makrelfiskeri i båd om efteråret er en anden type fiskeri med tæt på fangstgaranti og som også er helt fantastisk sjovt. Makrellen er virkelig en fighter og den oplevelse er noget der sætter sig.

Køb det rigtige udstyr

Børn skal have fiskestang og fiskehjul i den rigtige størrelse, men lad være med at købe noget billigt skrammel. Det skal være kvalitet, bare i en mindre størrelse.

Nu er fiskegrej ikke så dyrt længere, man kan sagtens få et sæt til et par hundrede kroner der er rigtig fint, så der er heller ikke nogen grund til at købe et “legetøjssæt”. Tag en tur til den lokale lystfiskerbutik og spørg om hjælp. Så kan du også få det rigtige agn og blink med til fiskeriet.

 

Tal sammen om fiskeri og naturen

Fiskeri er n rigtig god mulighed for at få snakket om naturen, dyrene og livet. For mindre børn kan det at slå en fisk ihjel være en stor oplevelse, hvor det er vigtigt at fortælle om at have respekt for de fisk man fanger og om hvordan man tager livet af dem på en human måde. De fleste børn synes den slags er fascinerende, selv om det er lidt ulækkert.