5 myter om bæreseler – og en enkelt indrømmelse…

5 myter om bæreseler – og en enkelt indrømmelse…

Vi kan lige så godt få den indrømmelse ud af verden med det samme…

Min første bæresele var en gammeldags Babybjörn, og den var grøn.

Den gav mig muligheden for at få et måltid mad.

Den sad ad helvede til på mig, og det blev et kortvarigt bekendtskab.

Ikke at jeg vidste noget som helst om ergonomi, sikkerhed eller frøbensstilling. Min behovspyramide var på det tidspunkt skruet helt anderledes sammen:

  1. Mad i form af de absolut hurtigste kalorier (læs: kage og chokolade).
  2. Powernaps foran en TV-serie med mit ammebarn.
  3. Hyggestund sammen med vasketøjet.
  4. Daglig spurt gennem Brugsen.

Det faldt mig ikke ind – i hvert fald ikke i de første måneder – at et bæreredskab kunne højne hverdagens livskvalitet til usete højder. Og jeg havde ikke et eneste sekund til overs til at udforske emnet.

Hvad der siden skete, ved de fleste. Og heldigvis har både jeg og Babybjörn udviklet os gennem årene.

Babybjörn har lavet Babybjörn One, og jeg selv hjælper dig gerne med at komme sikkert, trygt og ergonomisk i gang med at bære dit barn. Det tager under 15 minutter (tjek åbningstiderne for SnegleHuset her).

Se et godt udvalg af bæreseler her

5 myter om bæreseler

1. Drengebørn må ikke sidde i en bæresele. Det er dårligt for deres kønsdele.

FALSK: Sandheden er, at ikke-ergonomiske bæreseler hverken er godt for drenge eller piger. Er siddestykket for smalt belastes ryg og bækken. Så vælg altid en bæresele, der støtter dit barn tilstrækkeligt i knæhaserne.

2. Man kan ikke amme i en bæresele.

FALSK: Du kan sagtens amme/give flaske i en bæresele. Du skal blot amme dit barn i en oprejst stilling. Vil du gerne lære det, så kig endelig forbi vores Gratis Slyngeskole

3.  Man må godt bære sit barn udadvendt, når det har sikker hovedkontrol.

FALSK: Du vælger naturligvis selv, om du vil bære dit barn udadvendt, men det er ikke en ergonomisk stilling. Derfor skal det kun være kortvarigt, maks. 15-30 minutter ad gangen. Og ja, du skal ikke bære dit barn i udadvendt position, før dit barn har sikker hovedkontrol (4-6 måneder).

OG LIDT SANDT: Der findes to bæreseler på det danske marked, som jeg anbefaler, hvis du synes om at bære udadvendt. Det er Ergo 360 eller BECO Gemini. Begge er ergonomiske bæreseler, men med muligheden for kortvarigt at bære udadvendt.

4. Bæreseler er dårligere end vikler

FALSK: Der findes heldigvis rigtig mange gode bæreseler på markedet. Så du kan sagtens vælge en bæresele på lige fod med vikler.

5. Man må ikke bruge bæreseler lige så lang tid som slynger.

SANDT: Den er god nok! Har du en ikke-ergonomisk bæresele, skal du være varsom med at bære dit barn for længe ad gangen. Men det giver næsten sig selv, for de fleste ikke-ergonomiske bæreseler er heller ikke gode for dig!

Er du i tvivl om, hvilken slynge eller bæresele, du skal vælge, eller hvordan du bruger den, du har bedst? Så kig forbi til vores Gratis Slyngeskole.

Foretrækker du mere nærværende og skræddersyet hjælp til at komme i gang med at bære dit barn sikkert ergonomisk? Så book en privat slyngeskole session med mig.
Se et godt udvalg af bæreseler her