Nem aftensmad til familien med kræsne børn

Der findes ikke mange forældre derude, der ikke kender til begrebet kræsne børn. Så den gode nyhed er, at du ikke er alene, og den næste gode nyhed er, at det kan ændres.
Vores madglæde eller kræsenhed er nemlig ikke medfødt, så tålmodighed er vigtigt.
Hvordan du vender kræsne børn til børn der spiser det, der bliver serveret, det kan du læse mere om her.

Smagsløgene ændrer sig

Et lille barn kan ikke smage bestemte bitre stoffer – det er typisk stoffer, der er i mange grøntsager.
Nogle af barnets smagssanser er først udviklet fra de er 2-3 år, og her dukker der altså nye smage op, som ikke nødvendigvis er barnets favorit.
Vores smagsløg ændrer sig gennem hele livet, og nogle børn skal faktisk have lov at blive præsenteret for et måltid op til hele 15 gange, før deres sanser og deres smagsløg har vænnet sig til dem

Børn kan bedst lide mad de kan genkende

En gryderet falder sjældent i god jord hos børn, og slet ikke børn der i forvejen er kræsne.
Det skyldes, at børn bedst kan forholde sig til ting de kan se, og ting de ved hvad er, så måske de sagtens kan lide tomat, gulerødder, champignion, ris og oksekød – bare hver for sig.
Selvom det ikke altid er muligt så er det en god ide at servere maden separat for børn, eller kun blande få ting sammen, som de kan genkende, og så langsomt bygge ovenpå.

Gør det simpelt

Det kan være rigtig svært at nå alt det, man skal på en hel dag – arbejde, fritidsinteresser, lektiehjælp, vasketøjet, og så oven i kommer aftensmaden.
Det er en rigtig god ide at lade børn hjælpe med aftensmaden, men det er altså ikke alle, der har overskuddet til at gøre hvert måltid til et pædagogisk projekt.
I hvert fald skal der spares tid et andet sted, hvis det skal kunne lade sig gøre.
Derudover kan det virkelig være svært at finde på gode børnevenlige retter, som også er sunde, og som præsenterer børnene for nyt mad på gode måder.

Heldigvis findes der et hav af muligheder, når det kommer til “nemme” løsninger.
Du kan f.eks. vælge at få dine varer, eller en hel måltidskasse leveret lige til døren, så aftensmaden er nem at gå til.
Du sparer tid på indkøb og skal ikke hele tiden finde på. Find et stort udvalg af måltidskasser på maltidskasser.dk.