Sådan børnesikrer du internettet i hjemmet

Didymos fastvikle Blaue Blüte

Når de små skal på nettet, skal der ikke meget til for at man ryger på afveje og lander på sider, der er mere eller mindre uegnede for børn.

Denne risiko kan dog minimeres, så du med bedre ro i sindet kan lade dine børn surfe på nettet.

I denne guide får du en række tips til, hvordan du selv kan sikre ”internettet” derhjemme.

Vælg en udbyder med en god sikkerhedspakke

Når du vælger internetudbyder , kan du gå efter en, som har mulighed for eller hvor der automatisk medfølger en sikkerhedspakke.

I sikkerhedspakkerne fra de forskellige internetudbydere er der typisk indbygget en række software, hvor du nemt og hurtigt kan lukke ned for bestemte sider eller hele kategorier af sider – f.eks. alt der har voksen-indhold.

YouSee, Stofa og FastSpeed er nogle eksempler på internetudbydere, som tilbyder sikkerhedspakker i forbindelse med deres internet-produkter.

I nogle tilfælde, så findes der også indstillinger i den medfølgende router, hvor du kan blokere bestemte hjemmesider eller IP´er, og dette kan også bruges som en salgs simpel beskyttelse, uden at man evt. skal betale for en decideret sikkerhedspakke.

Installer software på barnets computer.

Ovenstående løsning er noget der opsættes i den router der medfølger dit internet-produkt, men du kan også opsætte specifikt software på dine børns computer, som begrænser brugen af nettet på enheden.

Her kan du f.eks. kigge på Microsoft Family Safety eller Google family link, hvor du har en lang række muligheder for at overvåge og kontrollerer forbrug af internet samt skærmtid i det hele taget.

Hvad så med de sociale medier?

Det kan være svært at styre, hvad dit barn udsætte for på det Sociale Medier, ofte så findes der dog indstillinger, som kan begrænset og beskytte en profil mod de værste ting på det givne sociale medie.

Derudover kan du overveje at anvende Avira Social Network Protection, som er et værktøj til at overvåge en persons færden på netop de sociale medier.

Du kan aldrig lukke helt ned

Hvis man vil se en hjemmeside eller noget bestemt indhold, så skal man nok komme til det, og alt afhængigt af dit barns alder, vil du aldrig helt kunne blokere sider, som de måske gerne vil se.

Der er altid omveje, og programmer kan afinstalleres og diverse blokeringer kan omgås via f.eks. en Tor browser.

Men du kan som du kan læse ovenfor godt gøre en masse ting, som der alligevel skal lidt kreativitet til at omgås.