Sådan får du den perfekte nattesøvn

Det er så vigtigt, at man ikke undervurderer en god nats søvn. Rent faktisk anbefales det, at voksne gerne skal have omkring otte timers søvn hver nat, og selvom det naturligvis nogle gange kan glippe, så er det vigtigt, at man ikke gør det til en vane, at sove meget mindre end det. Det kan både påvirke dit fysiske og dit psykiske velvære, at sove godt om natten, og derfor er det noget, du bør prioritere. Du kan nemlig nedsætte risikoen for stress og hovedpine, og samtidig skrue op for overskuddet og det gode humør, hvis du har sovet godt. Derfor kommer der et par tips til, hvordan man får en god nattesøvn.

Underlaget skal være i orden

Prøv lige engang at tænke på, hvor mange timer af vores liv vi rent faktisk bruger i en seng. Hvis vi tager udgangspunkt i, at man i gennemsnit sover de anbefalet otte timer om natten, så er det en tredjedel af vores liv, der bliver brugt under dynen. Det svarer altså for nogle, til at man sover i 30 år! Derfor er det også vigtigt, at du ikke går på kompromis med komforten, når du køber en seng. Kig i stedet efter de bedste senge, når du er på udkig efter seng. Naturligvis er det vigtigt, at den ser flot ud og passer godt ind i dit hjem, men det vigtige er og skal være komforten: ligger du godt i sengen? Faktum er bare, at man ikke får den oplevelse med en seng til få tusinde kroner, man skal simpelthen op og give lidt mere, for at få ordentligt kvalitet. Så kan man til gengæld også regne med, at sengen holder hele livet.

Ned med temperaturen

Der er ikke noget mere hyggeligt, end at ligge og få varmen under dynen, og selvfølgelig skal man ikke fryse mens man sover. Men det er rent faktisk meget vigtigt, at det er en smule koldere i dit soveværelse, end det er i resten af hjemmet. Det behøver ikke være mere end et par graden, men forskellen vil du tydeligvis kunne mærke. Forskning viser nemlig, at man sover bedre i et køligere lokale, så prøv måske at luft ud, inden du skal i seng, og få noget frisk luft ind.

Ritualer før sengetid

Der kan være mange gode ting, som man kan foretage sig lige inden man skal i seng. Det kan være en god ide at tage et varmt bad, for så skulle man faktisk kunne falde hurtigere i søvn. Noget andet, som man bør undgå, at det er stresse kroppen, og hermed også øjnene. Det er derfor ikke særligt smart at ligge med sin mobil, at se tv, eller at læse en bog lige inden sengetid.