Sådan overlever kærligheden de første 3 år med børn

Vi har snakket med datingeksperten Kirsten Nielsen fra droemmekaeresten.dk og fået 5 gode råd.

Mange kommende forældre bliver overraskede over, hvor meget et barn kan ændre på den hverdag og det parforhold, som man har været vant til. Hvor man førhen kun havde parforholdet, som skulle plejes, kommer der nu en til, som man skal tage sig af.

Da barnet er meget afhængigt af forældrene, især i de første år af sit liv, kan man hurtigt komme til at prioritere al sin tid på barnet og derfor glemme at pleje parforholdet, som kan føre til, at man godt kan begynde at miste den gnist, der plejede at være mellem hinanden.

Få flere råd af datingeksperten på denne side

Hvis I er bekymrede for, at jeres gnist begynder at forsvinde, efter I har fået et barn, så kan I prøve at læse nogle af de nedenstående råd til, hvordan man holder parforholdet i live i barnets første år. Udover de nedenstående råd, kan I læse flere artikler om kærligheden på Droemmekaeresten.dk.

Bliv klar før fødslen

Begynd at forberede jer på allerede i graviditeten, at jeres hverdag bliver anderledes efter barnets ankomst, og snak om, hvordan I tror, at det bliver. Det er så vigtigt, at man altid kan kommunikere med sin partner, og når I forbereder hinanden på, hvad I forventer af familielivet, kan I lettere hjælpe og forstå hinanden, hvis det hele bliver lidt overvældende.

Fordel arbejdet

I forlængelse af det ovenstående råd, så kan det være en rigtig god idé at snakke om fordelingen af nogle opgaver mellem hinanden. I kan for eksempel lave en kalender og skrive de opgaver op, som skal klares, og finde ud af, hvem der klarer hvad.

Når I ved, hvem der er ansvarlig for hvad, ender I ikke ud i diskussioner om, at opvasken for eksempel ikke er klaret, eller at tøjet ikke er lagt på plads. Når opgaverne er klaret, kan I måske få mere tid til at hygge jer sammen.

Glem ikke hinanden

Snak med hinanden hver dag. Det lyder måske meget indlysende, men man kan hurtigt glemme at snakke ordentligt med hinanden, efter barnet er blevet født.

Når man også har en masse andre daglige pligter ud over at skulle tage sig af et barn, kan man hurtigt blive fanget af alle mulige opgaver, som man skal klare. Derfor kan det være en god idé at sætte noget tid af til at kunne snakke ordentligt med hinanden hver dag.

Støt hinanden

Husk at komplimentere og rose hinanden. Selv den mindste kompliment kan gøre ens dag meget bedre, og komplimenterer man for eksempel på det tøj, man har på, eller at man har taget opvasken, får det en til at værdsætte sin partner endnu mere, især i den travle hverdag.

Brug tid sammen

Prioritér noget af tiden til hinanden. Selvom et barn tager meget af ens hverdag, skal I også huske, at I også selv har nogle behov. I kan for eksempel bare sætte noget tid af til hinanden, efter barnet er blevet lagt i seng. I kan også få fat i en babysitter engang imellem, så I udelukkende kan bruge tid på hinanden og for eksempel holde en dateaften.