Sådan vælger du den rette børnecykel til familiens mindste

Denne artikel er sponsoreret. Annonce fra Cykelgear.

Er dit barn klar til at træde i pedalerne, og er du på udkig efter den rette børnecykel? Det kræver tid og træning at blive en dygtig cyklist, især når man lige har fået styr på balancen. Hvis det virker svært at finde den oplagte cykel, så tag et kig i denne artikel, der fokuserer på nogle af de overvejelser, du kan gøre dig ved anskaffelse af dit barns første cykel.

Hvordan vælger jeg den rette størrelse til børnecyklen?

Når du er på udkig efter en ny børnecykel, er det vigtigt at tage højde for cyklens størrelse. At udvælge den korrekte størrelse kan være en udfordring, og det kan være fristende at vælge en lidt for stor model, så den kan bruges i en længere periode. Det er dog ikke en god idé at anskaffe en for stor cykel, da størrelsen spiller en væsentlig rolle for både sikkerhed og komfort. En cykel, der er for stor eller for lille, kan gøre det svært for barnet at manøvrere sikkert, hvilket kan gå ud over sikkerheden.

Skal cyklen have fodbremse eller ej?

En børnecykel med fodbremse kan være et klogt valg for børn i aldersgruppen 2,5-5 år. Denne bremsetype er styret af pedalerne, og hvis dit barn stadig er i læreprocessen med cykling, kan fodbremsen være det letteste valg, da det ikke påvirker balancen så meget som brug af et par håndbremser.

Hvis dit barn er ældre og i stedet finder det underholdende at kunne træde bagud på pedalerne, kan du overveje en børnecykel uden fodbremse, men med to håndbremser i stedet.

Indre eller udvendige gear?

På samme måde som med voksencykler findes der to slags gearkasser på børnecykler. En børnecykel med indre gear har gearene integreret i baghjulet, hvilket mindsker vedligeholdelsesbehovet.

En børnecykel med ydre gear giver dit barn mulighed for at skifte mellem flere gear, hvilket kan være godt, når cykelturen går opad. Hvis du beslutter dig for en cykel med ydre gear, er det dog ikke muligt at få en fodbremse på.

Du kan vælge en løbecykel til de mindste

Hvis dit barn stadig er for lille til selv at træde i pedalerne, kan en løbecykel være et glimrende alternativ. En løbecykel er en pedal-løs cykel, hvor barnet selv kommer frem ved at skubbe med benene. Denne type cykel er en effektiv måde at introducere barnet til cykelverdenen, da den styrker barnets motoriske færdigheder og balance. Løbecykel kan anvendes af børn fra blot 1,5 år.