Sådan vær kreativ med børnene og nogle stempler

I denne blogpost vil jeg vise dig, hvordan du kan være kreativ med børnene og nogle stempler. Dette er en sjov aktivitet, som børnene kan lære af, og som også kan være med til at styrke deres motoriske færdigheder. Du skal bruge: -Stempelpude -Stempel -Papir Du kan finde dine stempler her: https://nydanstempler.dk.

Først skal du vælge et stempel

Først skal du vælge, hvilken type stempel du vil bruge. Du kan bruge et almindeligt rundt stempel, eller du kan prøve et af de sjove stempler med forskellige tryk. Når du har fundet det perfekte stempel, skal du sætte det på papiret.

Det andet, du skal gøre, er at vælge farven på stempelpuden

Derefter skal du vælge, hvilken farve pude du vil bruge. Du kan bruge en enkelt farve, eller du kan prøve at blande flere farver sammen. Når du har fundet den perfekte farve, skal du sætte stemplet mod puden.

Trick til, når børn skal bruge stemplerne

Børnene skal så trykke på stemplet, så det sætter sig fast på papiret. Det er vigtigt, at du lærer dem at trykke lige hårdt, så de får et ordentligt tryk. Det kan også være svært for børnene at bruge de traditionelle stempelpuder med farve. Til de lidt større børn kan lidt øvelse gøre, at de kan bruge stempelpuder. Til de lidt yngre kan det være en god ide at bruge nogle stempeltusser, hvor farven fordeles automatisk.

Lav collager med stempler

Riv nogle stykker papir fra aviser og blade. Lim dem på papiret og brug stempler til at lave mønstre. Børn synes ofte det er sjovt at lave collager, og der er ingen grænser for, hvad de kan lave.

Du kan også lave mønstre

Lav mønstre med stempler i forskellige farver. Du kan blande et par farver sammen, eller du kan forsøge at lave et mønster med mange forskellige farver og forskellige stempler.

Du kan også stemple på andet end papir

Du kan lave stempeltryk på andet end papir, du skal blot huske at lave nogle testtryk først, så du er sikker på, at stemplet er stort nok til det materiale, du vil stemple på. Og at stempler er bedst, når materialet er fladt.

Afslutning

Stempler er et sjovt og simpelt redskab, som kan bruges til mange forskellige ting. Du kan lave collager med dine børn og lave mønstre på tøj og andre ting. Der er ingen grænser for, hvad du kan lave med stempler.