Skælshampoo der virker – både til mor, far og barn

De fleste kender sikkert til den irriterende kløe i hovedbunden, som kan opstå som følge af skæl. Ikke nok med det, kan det også være yderst generende, når de små hvide flager drysser fra håret og ned på tøjet, og dermed synliggør, at man lider af skæl. Der findes flere gode måder, hvorpå man kan behandle skæl og slippe af med de irritationer, der følger med dette. Det kan dog være svært at finde en skælshampoo der virker, når man skal behandle sit problem i hovedbunden. Der findes heldigvis flere guides til at finde frem til den shampoo, der har den allerbedste effekt.

Hvad er skæl?

Skæl er små hvide, tørre hudflager, der drysser ned på skuldrene, når man ryster hovedet. Skæl stammer fra de døde, afstødte hudceller, vi har i hovedbunden, og det kan være årsag til en generende kløe. Skæl skyldes overproduktion af svampen Pityrosporum Ovale, som normalt findes i hovedbunden, og det kan være svært at slippe af med. Skælshampoo er dog et middel, der kan holde skællet under kontrol, så generne mindskes. Fakta er, at skæl oftest rammer mænd, byboere og mennesker, der arbejder indendørs. Det er mest udbredt at få skæl om vinteren, hvor hovedbunden for det meste er tørrere end om sommeren. Skæl smitter dog ikke, så man skal ikke være bange for at bevæge sig ud mellem andre mennesker, hvis man bliver ramt.

Hvordan kan man behandle skæl?

Skæl kan behandles med flere forskellige produkter som for eksempel salve, creme eller liniment. Et af de mest populære er dog skælshampoo, som yderst effektivt kan fjerne de irriterende og generende hudflager for hovedbunden. Skælshampoo skal anvendes et par gange om ugen, og hjælper med at genoprette hovedbundens naturlige og sunde funktion. Helt konkret opløser og løsner skælshampooen skællene i hovedbunden, så de vaskes ud gennem hårvask. Når man skal finde en skælshampoo, er det vigtigt at huske på, at der findes forskellige shampooer til forskellige hårtyper, ligesom shampooerne kan være bygget på forskellige ingredienser. Udover at skulle fjerne skæl, skal man også have med i sine overvejelser, hvilke andre resultater man ønsker at opnå, når man anvender sin skælshampoo. Nogle shampooer blødgør tørt hår, andre beroliger hovedbunden, ligesom øget hårvækst kan være en egenskab ved en skælshampoo. Hvis man lider af skæl i en særlig svær grad, kan det dog være nødvendigt, at supplere behandlingen med andre midler.