Sov mit barn, sov…

Kære Nybagte mor … og far..

Måske sidder du lige nu ved sengekanten, med hænderne inde i tremmesengen, syngende en godnatsang, du nøje har indstuderet og som du kan synge samtidig med du tænker på alt det andet du skal nå?!

Du er selv faldet lidt i søvn flere gange, men hver gang du vågner og rejser dig i troen på at ”Yes, det lykkedes”, træder du på gulvet, lige der hvor det knirker og bander lavmælt inde i dig selv ved tanken om endnu en halv time ved siden af sengen.

Din bedre halvdel har du et billede af på din udmærkede smartphone – for I når næsten ikke at ses. Inden du er helt færdig med at putte den lille, sover din kæreste med fjernbetjeningen i hånden – eller med tastaturet i panden, på Net-jagt efter endnu en larmende god ide: ”Hvordan får jeg mit barn til at sove”?!

Træk vejret helt ned i maven og tænk på de mange tusinder andre forældre,der lige nu er ved at putte en baby.

Forleden dag blev jeg spurgt om jeg også er søvncoach?

Ja og nej. Jeg er barselscoach og tager mig derfor kærligt af de udfordringer, du måtte møde under din barsel…. Og en af dem er måske søvn (eller mangel på samme). Men – jeg har ikke ”10 gode råd til at få din baby til at sove”!  For efter min erfaring er søvn ”problemer” ligeså individuelle som alle andre problemstillinger.

Brug for hjælp til søvnen?