Stor forskel på søvnbehov hos børn

Det er de færreste, der ikke er klar over, at det er vigtigt, at deres børn får en god nattesøvn. Det er dog også vigtigt, at barnet får den rette mængde søvn i døgnet – og her er der faktisk stor forskel på børn, alt afhængigt af deres alder.

Søvnbehov hos børn er nemlig noget, der ændrer sig meget med alderen. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du som forælder sætter dig ind i dette. Dermed kan du nemlig bedre sikre, at dit barn faktisk sover det korrekte antal timer i døgnet.

Varierer meget med alderen

Som angivet herover, så er det noget, der varierer meget med alderen. Heldigvis er det ikke noget, der behøver at være svært at få overblik over. Herunder finder du nemlig en oversigt, der gør det både nemt og overskueligt:

  • Søvnbehov hos børn fra 0-3 måneder: 15-18 timer i døgnet
  • Søvnbehov hos børn fra 4-11 måneder: 14-15 timer i døgnet
  • Søvnbehov hos børn fra 1-2 år: 14-13 timer i døgnet
  • Søvnbehov hos børn fra 3-5 år: 11-12 timer i døgnet
  • Søvnbehov hos børn fra 6-13 år: 10-11 timer i døgnet
  • Søvnbehov hos børn fra 14-17 år: 9-10 timer i døgnet

Søvnmængden er ikke nok

Til trods for, at det er vigtigt, at du sørger for, at dit barn sover tilstrækkeligt, er det ikke nok. Det er også vigtigt, at du sikrer, at der er tale om en kvalitativ søvn. Derfor skal du gøre, hvad du kan for, at barnet har et godt søvnmiljø.

Hvad det vil sige er, at du skal sørge for at købe en god søvn, at dynen er god m.m. Når du har fokus på at skabe et godt søvnmiljø for dit barn, vil det kunne hjælpe på nattesøvnen. Derfor er det selvfølgelig ikke noget, du skal gå på kompromis med.

Kan blive sværere med alderen

Der skal ikke herske tvivl om, at det ikke altid er nemt at få dit barn til at sove tilstrækkeligt. Det er især noget, der sker i takt med alderen. Heldigvis falder søvnbehovet, men når barnet er f.eks. mellem 6 og 13 år, er der fortsat behov for mellem 10 og 11 timers søvn i døgnet.

Selvom det til tider kan være vanskeligt at få barnet til at acceptere dette, er det vigtigt, at du presser på. Det har nemlig stor betydning for dit barn, at der ikke bliver gået på kompromis med dette.