Tøm nu den opvasker!

Barneske i horn

Tøm nu den opvasker !

Tøm nu den opvasker ! Solen er atter stået op over vores lille hus. Og curling mor må erkende, at med 4 børn på matriklen kan det gå nemmere. Pludselig forstår jeg bedre vigtigheden af bolchepædagogik og smiley ordninger.

Og tro mig vi har prøvet MANGE modeller, læst alen lange beretninger, set video klip af søde Lola Jensen og jeg kunne blive ved.

Regel #1

Rod er en menneskeret, nogen gør noget før eller siden… eller nå nej måske ikke.

Men alle kan lokkes med et Paradis iskort i hånden

Sæt æggeuret på en time til fælles oprydning… lad det gå lidt hurtigt og sjovt. Og mind især teenagerene om at der is for enden af regnbuen

Regel #2

Børnearbejde er nødvendigt. Det startede med 1 barn… Og 2 voksne til at snørre sko og rydde op, sortere brio … 2 børn… 1 til hver stadig højt ambitions niveau …. Og gulv vask hver 14. dag…

Nu er vi 4 børn og demokratiske processer falder ikke længere ud til vores fordel. Så ingen snørrebånd med mindre de kan snøres selv. Og tak Wilma, når du på bedste Pippi manér vasker gulv.

Husk, at du ikke har tid til at gøre opgaver om, men fint kan leve med at støvsugeren eller gulvkluden har løbet slalom gennem dit hjem. Sig tak for indsatsen og brug tid på en hyggestund.

Regel #3

Smiley kan godt udløse en klækkelig betaling… Hvis mor og far er under pres…

Hvad der ellers virker lige nu er ikke til sige. Hvad der sker når efteråret kommer forbi er det rene gætværk p.t.

Hver søndag forhandles opgaver… (Aktive børn (læs: dem, der laver lektier og sådan), kan slippe nemmere)

Så denne her uge

Wilma: ordner madpakker.. næsten hver dag

Svante: skal rydde op. En køkkenskuffe er ordnet, den har råbt på hjælp i ugevis, tak

Frigg: vasketøj (øv hvorfor lige mig!?) Ja, der er taget vasketøj ned og lagt på plads, hvem ved om næste uges vasketøjs alf får sorteret strømper.

Magnus: skal lave mad. Vi ville måske nok gå lidt sultne i seng, hvis ikke mor kom forbi køleskabet, men der er lavet til fryseren til et par travle dage. Sejt!

Og ved I hvad, det virker næsten – og det er godt nok for mig.

For glemte jeg at sige at vores familie er bilfri, så vi tilbringer en del tid på cykelstierne og det er da også en slags arbejde, når man går i 1. kl. og nok også lidt når kroppen er hormonel og man er 15 år.

 

Ja jeg ved det – stadig ingen alkoholpolitik på banen…

 

Jeg lover det bliver snart!