De fleste små elsker at lege og være kreativ med sjove magneter

At kunne lege og tænke kreativt er et vigtigt skridt i børns udvikling. Når de er helt små, skal de stadig lære, hvordan man tænker og bevæger sig. De skal helst inspireres for at kunne begynde at øve sig på at holde og tage ting, hvilket leg og sjov kan gøre. Her kan du læse, hvordan du kan bruge magneter til at underholde dit barn.

Introducer dit barn til naturlige fænomener

Verden er fyldt med forskellige naturlige fænomener, som kan virke helt magiske. Det kan være alt fra selvlysende maling, som på magisk vis lyser op i mørket, til magnetisme. Der findes en masse børnetøj, som bruger magneter. Hvis dit barn ikke kender til magnetisme endnu, så er det især et imponerende syn at se to metalobjekter bevæge sig mod hinanden, uden man selv flytter på dem. Gennem magnetisk legetøj kan du introducere dit barn til fremmede koncepter i en lav alder, som kan hjælpe dem med at tænke kritisk.

Find det rigtige legetøj til dit barns alder

Der er mange fordele ved at lege med magneter, men det er især rumlig tænkning. Gennem magnetiske byggeblokke kan dit barn få mulighed for at samle et objekt og se det fra alle vinkler. Det kan hjælpe dit barn med at kunne tænke mere i 3d i stedet for 2d. Derudover udvikler magnetisk legetøj også finmotorik i hænderne, da de kræver et stærkere greb at adskille fra hinanden. Der findes et kæmpe marked for børnelegetøj og magneter er ingen undtagelse. Du kan nemt købe magneter online hos denne butik.

Man er vant til, at der er en aldersgrænse på næsten alt legetøj, og magneter er ingen undtagelse. Større magneter kan dit barn allerede lege med i børnehavealderen, og jo ældre de bliver, jo mere avanceret kan legetøjet blive. Du kan finde meget magnetisk legetøj, som giver dit barn mulighed for at bygge mere komplekse strukturer.

Det er sundt at kede sig

Selvom børn har godt af at lege, så de kan udvikle deres hænder og tænke kreativt, er det også godt for børn at kede sig. Nogle forældre vil helst gerne have, at deres børn ikke kommer til at bruge deres tid på at kede sig, men det er slet ikke noget, som man skal være bange for. Det er sundt at holde ens barn i gang, men for mange planer kan øge stressniveauet i dit barn, hvilket du gerne vil undgå. Derudover tvinges dit barn til at tænke kreativt, når de keder sig, fordi de selv skal opfinde ting, som de kan lave.

Lær at forstå dit barn

Et barn er mere kompliceret, end man tror. Man kan hurtigt glemme, at de i virkeligheden er små voksne og forstår mere, end man lige skulle tro. Derfor er det også vigtigt, at man behandler sit barn som en lille voksen. Hvis du kan forklare fremmede koncepter og tanker til ens barn, vil de have nemmere ved at forstå verden senere hen. At lære et barn, hvordan man er kreativ, kan gøre det nemmere for dem at lære nye ting senere i livet. Fordi børn tit er nysgerrige, når det kommer til fremmede ting, kan de også hurtigt blive overvældet af forskellige indtryk. Som forældre er det vigtigt, at du lærer at fortolke og forstå dit barns kropssprog, så du ved, hvornår de har fået nok underholdning og har brug for et hvil. Læs mere om børn og leg her.

Giv dit barn mulighed for fri leg

Der er mange måder at lege på, og hver type har deres egne fordel, når det kommer til dit barns udvikling. Fri leg er uden regler, hvilket giver dit barn mulighed for at tænke kreativt. Det kan være i børnehavens sandkasse, hvor dit barn sammen med deres venner kan udvikle en helt ny verden kun baseret på den sandkasse. Selvom det måske ikke altid giver så meget mening, så er det stadig imponerende, hvor meget små børn kan finde på. Fri leg giver også dit barn mulighed for selv at finde på regler og spil, som de kan lave. Her får dit barn også mulighed for at opfinde og uddele roller.

Vælg underholdning som kræver deltagelse

Der findes en masse underholdning i dag som er skræddersyet til små børn. Det kan være fristende at lade ens barn sidde stille og roligt overfor fjernsynet, når man skal arbejde, men fri leg er altid det bedste valg. Når dit barn ser fjernsyn, kan de blive inspireret af de scenarier, som de ser på skærmen. Dog bliver de ikke involveret i historien på samme måde. Der findes en masse programmer, hvor dit barn aktivt blive stillet spørgsmål, men det kan ikke erstatte leg alene eller sammen med venner. Det er dog et godt sted at slappe af efter en lang og aktiv dag i børnehaven.