Hvornår og hvorfor købe eltandbørster til børn?

Som forælder er det dit ansvar, at dit barns tænder passes og plejes. For at sikre, at du giver dit barn en optimal tandbørstning, bør du bruge en elektrisk tandbørste.

Der findes mange elektriske tandbørster på markedet, men ikke alle henvender sig til børn. Derfor er det meget vigtigt, at du vælger en decideret elektrisk tandbørste til børn – og undgår at bruge en model til voksne.

Derfor skal du købe en elektrisk tandbørste til børn

Ønsker du at købe en elektrisk tandbørste, du kan bruge, når du skal børste tænder på dit barn? I så fald er det meget vigtigt, at du vælger en model, der rent faktisk er lavet til børn.

Den primære årsag til dette er, at den børster med færre omdrejninger end en model til voksne. Samtidig er den udstyret med et mindre børstehoved, der passer til størrelsen på barnets tænder.

Kombinationen af de lavere omdrejninger og det mindre børstehoved medfører, at du ikke skal være bekymret for, at børstningen er til gene for barnet. Det samme vil ikke gøre sig gældende, hvis du vælger en model til voksne.

Hvornår kan en eltandbørste bruges til børn?

Rigtig mange tror, at man først kan benytte en elektrisk tandbørste, når barnet når en vis alder. F.eks. fremgår det på indpakningen til mange eltandbørster, at de ikke egner sig til børn under tre år.

Når det bliver anført, at den først kan bruges fra tre år og op, er det ikke fordi, man ikke kan børste barnets tænder med den. Derimod skyldes det, at den elektriske tandbørste består af en række løsdele og ikke må bruges som legetøj.

Derfor må du ikke lade barnet pille ved tandbørsten uden opsyn, ligesom det skal være en voksen, der fører tandbørsten. En elektrisk tandbørste kan dog benyttes allerede fra første tand bryder frem, hvilket mange bliver overrasket over.

Har du gjort dig tanker om at købe en eltandbørste til dit barn, men har du hidtil troet, at det ikke kunne lade sig gøre, før barnet nåede en vis alder? I så fald bør du ikke lade dette holde dig tilbage længere.

Hvorfor bruge en eltandbørste?

Det er bestemt ikke kun børn, der kan få gavn af en eltandbørste. Det er selvfølgelig også noget, der gør sig gældende for voksne. Særligt for børn kan det dog være en fordel, da de ikke altid er lige villige til at få børstet deres tænder.

Køber du en elektrisk tandbørste til dit barn, er du sikker på at opnå en tandbørstning, der er mere korrekt og ensformig. En af de klare fordele ved en elektrisk tandbørste er nemlig, at den laver alle bevægelserne for dig.

Det eneste du skal sørge for er at bevæge den rundt mellem tænderne. Af denne årsag vil du opleve, at det bliver betydeligt lettere at børste dit barns tænder. Kæmper du ofte med dette, er det derfor særligt oplagt at investere i en elektrisk tandbørste.

Giver en mere dybdegående tandbørstning

Det er naturligvis også værd at fremhæve følgende; at bruge en eltandbørste medfører, at man får en mere dybdegående tandbørstning. Dette er gældende, uanset om det er et barn eller en voksen, der får børstet sine tænder.

I og med, at tandbørstningen er mere dybdegående, forebygger man både plak og bakteriebelægning på tænderne. Det forhindrer naturligvis huller i barnets tænder, men det resulterer også i, at din søn eller datter generelt får en bedre mundhygiejne.

Kommer med en indbygget timer

Det er ikke altid, at det er nemt at forklare barnet, at tænderne skal børstes i to minutter. Foregår tandbørstningen med en tandbørste, der selv afgiver et signal, når de to minutter er gået, bliver det dog en kende lettere.

Langt de fleste elektriske tandbørster til børn afgiver en form for signal, når der er gået to minutter. Mange af dem vibrerer blot lidt, men der findes også modeller, der afgiver en lyd, der er mere børnevenlig.