Indret babyværelset med antikke genstande

Den største begivenhed i dit liv er sket. Baby er født og er kommet til. Baby skal have sit eget værelse. Måske du allerede har tyvstartet og indrettet et værelse imens du ventede på baby? Eller måske du skal i gang? Uanset hvad, så er der her nogle gode råd til hvordan du kan give værelset et personligt præg. Du kan indrette værelset på mange forskellige måder og med forskellige materialer. Det er dog godt at tænke sig om inden den lille skønhed skal flytte ind, idet der er et par faldgruber…

Når du har læst denne artikel så burde du være klædt på til at indrette babyværelset.

Hold dig væk fra plastik

Der har efterhånden været en del skandaler med farlige kemikalier i babyting – især ting som er lavet af plastik. Så et godt råd er, undgå plastik og pynt og indret med ufarlige og naturlige materialer.

Brug antikke pyntegenstande

Pynt babyværelset op med antikke produkter. Antikke produkter er for det meste uden plastik, idet plastik er en relativt ny ting. Lad hellere den lille vokse op i et klimavenligt miljø fri for plast og kemikalier. Vi hører alle sammen også om mikroplast og det er jo ikke lige noget vi har lyst til at baby bliver udsat for.

Giv baby antikt legetøj

Der findes et ocean af forskelligt legetøj i materialer som træ, porcelæn og tekstil som har gennemgået tidens tand og er temmelig ufarlige. Inden plastikkens indtog var dukkehoveder for eksempel lavet af det fineste porcelæn. Det er selvfølgelig lettere at ødelægge sådan en dukke – men på den anden side er det måske også godt for baby at lære at passe på tingene.

Kay Bojesen har blandt andet også lavet meget fine ting i træ. Du kan være heldig og finde en gyngehest eller andet spændende legetøj i træ. Kay Bojesen er kendt for produkter i træ, som så måske har engang lak. Her er for det meste ikke anvendt maling.

Der findes også meget fine dukkehuse. Her er det også muligt at finde ”indbo” i ægte porcelæn, f.eks. har Royal Copenhagen produceret dukkeservice i Musselmalet porcelæn.

Antikke babysenge

Der findes et væld af gamle senge i træ. Lav en google søgning og se hvad der dukker op. De er rigtigt fine og ofte med flot ornamentik og detaljer. Man kan sagtens indrette værelset med både gamle og nye ting. Mikset af tidsaldre giver et flot og personligt præg til baby i værelset.

Antikt er ikke totalt ufarligt… Vær særligt opmærksom på bly

Selvom antikke produkter har mange fordele, så er er alle af dem ikke ugiftige. Bly er meget giftigt og bly blev tidligere anvendt bl.a. i maling. Hvis du køber en genstand og er i tvivl, så kan det anbefales at du fjerner malingen og maler genstanden igen med ufarlig maling. Hvis du gerne vil beholde patinaen på møblet – så findes der diverse guides på nettet i forhold til hvordan man kan ”snyde” og patinere møblet så det ser slidt og gammelt ud.

Hvor finder jeg de antikke ting?

Antikke babyting kan findes mange steder. Besøg evt. en antik butik eller søg online. Ofte kan man også finde noget spændende på den blå avis eller gul og gratis.

Ekstra bonus

Når dit barn opvokser med brugte genstande, så bliver det også naturligt for barnet at bruge brugte ting senere i livet. Du får med andre ord givet dit barn nogle gode signaler og er på den måde med til at mindske det overforbrug som der sker lige nu. Verdenen bliver et bedre sted ved at vi alle passer på den.