Senge test – Den bedste seng netop nu

Når du kigger efter en ny seng, vil du se mange forskellige senge på markedet. Du kan finde senge i alle prisklasser, størrelser og former. Der er så mange valgmuligheder, at det ofte kan være svært at bedømme, hvilken seng der er bedst for netop dig og dine behov.

Derfor har vi lavet en senge test med 3 af de bedste senge på markedet i Danmark lige nu. Alle sengene er dansk produceret, så du kan være sikker på at det er kvalitetssenge, også selvom du vælger den billigste af de 3 senge.

Det er nemlig ikke sikkert at den bedste seng i test, også er den bedste seng for netop dig. Vi er alle forskellige og har forskellige behov samt kroppe. Og det er netop dít behov og dín krop der er afgørende for, hvilken seng der er bedst til dig.

Senge test

På denne liste kan du få et hurtigt overblik, hvilken seng der er bedst i test, hvilken seng der er den bedste luksusseng og hvilken seng der er bedst til prisen.

  1. Haven Original – Bedste seng i test
  2. Ovia – Bedste luksus seng
  3. Yrla Älv – Bedst til prisen seng

Nedenfor her gennemgår vi alle sengene nærmere, og du kan læse f.eks hvorfor at Haven er bedst i test, i denne senge test.

Det gør det nemmere for dig, når du skal ud og vælge ny seng til soveværelset.

Efterfølgende kan du læse om hvilken type seng der er bedst til dig, om den skal være produceret i danmark, om den skal have fem komfortzoner eller syv komfortzoner, om der skal være en valgfri topmadras medfølgende, om den skal have 15 års garanti eller 25 års garanti.

Du kan også læse om hvordan du vælger den rette seng og størrelse på den. Skal den være 200 cm lang eller kan du nøjes med en kortere? Skal selve madrassen være Oeko Tex mærket? Er det vigtigt at forhandleren har mange stjerner på trustpilot?

Alle disse spørgsmål kan du få svar på i denne senge test, og dermed få rigtig meget seng for dine penge.

Haven Original – Bedste seng i test

Haven Original er pr fakta den bedste seng i test. Det uafhængige test medie, svenske Testfakta, har nemlig testet senge på deres laboratorier.

Her blev Haven Original kontinentalseng sat op imod mange andre senge og de fleste af dem kostede mere end Haven.

Haven vandt deres senge test overlegent og blev en suveræn bedst i test. Faktisk fik sengen den bedste score, en seng nogensinde har fået i deres videnskabelige tests.

Desuden er sengen også blevet udnævnt til bedst i test hos Sovneksperterne.dk. De har lavet en senge test med 5 forskellige senge, med Haven Original som den bedste seng.

Derudover har den også vundet en del andre udmærkelser og bedst i test titler hos troværdige og mindre troværdige senge test sider.

Sengen sælge af BedreNætter som er en online sengebutik i Danmark. Haven original sengen fra testen er en dansk produceret kontinentalseng, men den fås også som både elevationsseng og boxmadras.

Senge har selvfølgelig syv komfortzoner og trykaflastende pocketfjedre. Pocketfjedre gør at det er muligt at lave de syv komfortzoner, hvor sengen er tilpasset din krop.

Pocketfjedre arbejder nemlig individuelt, og kan derfor give optimal støtte til de forskellige steder på din krop. De ældre Bonnell fjedre arbejdet ikke individuelt, og gav derfor samme støtte overalt på senge.

Optimal støtte er når det er tilpasset din krops forskelllige støttepunkter, som pocket fjedre er i stand til, med de syv komfortzoner.

En unik topmadras giver en god seng

Topmadrassen der følger med, er i latex og prdocueret efter den unikke SonoCore metode.

Det giver en behagelig topmadras, der er mere fleksibel og med længere levetid.

Normalt bruges der 2 forskellige materialer til topmadrasser, enten latex, som her, eller memory foam, på dansk memory skum.

Latex er danskernes foretrukne materiale. Latex er mere spændstigt end memory skum, og ventilerende. Det vil sige at det er temperaturregulerende. Det giver en behagelig seng, et bedre sovemiljø.

Memory foam, eller memory skum tilpasser sig din krop og er utroligt blødt. Det holder på varmen, så hvis du har tendens til at fryse om natten kan det være bedre for dig.

Memory skum siges desuden også at være godt for ondt i ryggen, og kaldes derfor ofte for en trykaflastende topmadras.

Vi anbefaler altid latex frem for memory skum, men det er kun dig der ved, hvad der er bedst for din krop. Det kan sagtens være, at du vil foretrække memory skum, frem for latex.

Du får desuden 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud. Det vidner om en robust seng, der kan holde til lidt af hvert, men det er jo også en dansk produceret kontinentalseng.

Rammen er produceret i danmark, med svensk fyrretræ. Det giver en solid seng, med den optimale støtte til din krop.

Du får meget seng, i lang tid, hvis du vælger denne bedst i test seng.

Bedste seng i mange modeller

Sengen fås desuden også i mange forskellige størrelser, men den størrelse der var med i TestFakta´s senge test var en 160 cm bred Haven Original kontinentalseng.

Om det har nogen betydning, at det netop var en 160 cm seng der blev testet er svært at forestille sig. Vi vil mene at alle Haven sengene, er lige så gode som den der blev testet.

Hvis denne danskproduceret kontinentalseng, er din nye seng, så gør du en god handel. Det er nemlig en billig seng, kvaliteten taget i betragtning.

Ovia – Bedste luksus seng

Her har vi endnu en dansk produceret seng fra BedreNætter. Det er ikke fordi at vi kun udvælger gode senge fra BedreNætter. Deres senge er bare gode.

Dette mener vi er den bedste luksus seng lige nu på det danske marked. Det er den fordi at alle materialerne er i højeste kvalitet, lige fra rammen til topmadrassen.

Det er svært at finde det bedre, medmindre at du betaler over 100.000 kroner for det, og her er prisen altså “kun” ca. 60.000 kroner.

Unik springmadras

Du får BedreNætters egen udviklet Unita™ pocket fjedre system. Det unikke ved det system er at, inden i hver pocketfjeder er der en fjeder mere.

Det giver ekstra god støtte til din krop, og en usædvanlig behagelig seng. Rundt om de ergonomiske pocketfjedre er der en naturlig latex polstring.

Det både beskytter pocket fjedrene og giver en mere ventilerende seng, sammenlignet ikke med ikke natur latex polstring.

Den bedste seng har også den bedste topmadras

Topmadrassen der følger med er svanemærket, det er alle deres topmadrasser i øvrigt, men denne skiller sig alligevel ud fra de andre.

Det gør den, fordi at den er behandlet med grafit. Grafit er i familie med diamant, derfor hedder denne topmads Diamant.

Det særlige ved den, udover at den er produceret efter SonoCore metoden, som fortalte om ved sengen ovenover, er at grafit usædvanligt varmeafledende.

Det gør at Diamant topmadrassen er op til 4 gange koldere end en normal latex topmadras er. Det er godt fordi vi danskere har tendens til få det varmt i natten, grundet den lavere kropstemperatur.

Rundt om latexet finder vi et temperaturregulerende og vaskbart betræk, lavet af græsfibre. Det giver betrækket en naturlig og bæredygtig produktion. Betrækket hedder Poakea.

Poakea giver dig et tørt sovemiljø, og grafit sørger for den optimale sove temperatur.

Luksus seng i flere varianter

Du kan få denne luksus seng i flere varianter og modeller. Her gælder det både de individuelle egenskaber samt sengetyper.

Du kan få sengen både som kontinentalseng og elevationsseng. Vælger du den luksueriøse elevationsseng får du en utrolig lydløs motor, med en trådløs fjernbetjening.

Det er med til at højne oplevelsen af, at dette er en rigtig luksus seng, hvor der ikke er gået på kompromis med noget som helst.

Du får ivørigt 100 dages prøvetid på denne seng fra BedreNætter, ligesom du også gør på alle deres andre danskproduceret senge.

Det betyder at hvis du, inden for 100 dage, ikke er tilfreds med sengen, så kan du enten bede om en ny madras med en anden fasthed, eller du kan bede om at få alle dine retur, uden nogen som helst omkostning for dig, ikke engang transporten. Det er god service.

Det viser også på BedreNætters anmeldelser. De har nemlig over 4 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Det får butikker kun hvis kunderne er tilfredse med dem, og det er de her.

25 års garanti på ramme og fjedre

Dette er uden tvivl den bedste luksus seng i denne senge test, og du får 25 års garanti på ramme og de ergonomiske pocketfjedre med denne luksuriøs seng.

Rammen er bygget med solidt svensk fyrretræ, for den bedste kvalitet. Svensk fyrretræ har ry for at være ekstra robust.

De 25 års garanti på fjedre giver dig sikkerhed for, at de kan holde i mere end rigelig tid. Det trods alt den vigtigste del af din nye seng.

Det er i sandhed en eksklusiv seng, og skal det være din nye seng, er vi ikke i tvivl om at du vælger rigtigt, med denne seng produceret i danmark.

Yrla Älv – Bedste seng til prisen

Til sidste i denne senge test, har vi en elevationsseng fra NordicDream. Alle NordicDream senge er også dansk produceret, hvilket borger for kvalitetssenge.

Denne Yrla Älv er absolut ingen undtagelse. Du får her hverdagsluksus, pakket ind som en flot og solid elevationsseng.

Det giver god søvn og en komfortabel seng, der ikke lover mere end den kan holde.

Elevationsmotoren er fra danske Linak. Linak er kendt for at producere solide motorer til elevation, ligesom de har gjort til denne seng.

Selvom det er en god seng, så er den altså ikke, efter vores vurdering, på højde med de to andre gode senge i denne senge test.

Trykaflastende topmadras

Topmadrassen er ikke en SonoCore latex topmadras, og der ikke de unikke Unita™ pocketfjedre.

Du får dog stadig en rigtig god seng til prisen, med både pocketfjedre og mulighed for valgfri topmadras, med enten latex eller memory skum.

Det er også god service, selv at lade kunden vælge om topmadrassen skal bestå af latex eller memory skum. Det mangler lidt hos de to andre senge, hvor du kun kan få en latex topmadras.

Selvom de fleste danskere foretrækker latex over memory skum, så er der jo stadig nogle der foretrækker memoryskum.

Det kan f.eks være dig der har ondt i ryggen, eller dig der har tendens til at fryse om natten. Eller dig der bare gerne vil have en blød topmadras, for optimal komfort til lige netop din krop.

Det vigtigste er netop at du kan tilpasse sengen til dine behov.

Springmadras med fem komfortzoner

Springmadrassen byder på pocketfjedre, med fem komfortzoner, for optimal støtte af din krop.

Du kan frit vælge mellem de forskellige fastheder; medium, fast og ekstra fast. Ekstra fast kræver dog en del flere pocket fjedre, så den kan give ekstra støtte, og koster derfor lidt mere.

Når du skal vælge den korrekte fasthed handler det normalt om din vægt. Jo mere du vejer, jo mere fast skal din madras være. Der kan dog også være andre ting der spiller ind på dit valg.

Der kan småskavanker med din krop, der gør at du f.eks har brug for en blød seng. En springmadras med pocketfjedre gør, at madrassen tilpasser sig din krop, og dermed giver god støtte de rette steder.

15 års garanti på fjedre og ramme

Du får 15 års garanti på ramme og pocket fjedre. Det er altså en robust seng du får her.

Nordic Dreams senge bekræfter, at en dansk produceret seng, er en god seng, også selvom at det er en billig seng.

Og deres høje karakter 4,9 ud af 5,0 stjerner på trustpilot bekræfter at det er en god seng.

Hvordan vælger jeg den bedste seng?

Det er svært at vælge senge. Der er mange senge på markedet, og sengetyperne kan virke forvirrende på mange.

Derfor har vi lavet denne senge test, med de 3 bedste senge netop nu i Danmark.

Hvis du er usikker på hvilken seng der passer bedst til dine behov, kan du altid kontakte f.eks BedreNætter eller NordicDream, som elsker at hjælpe dig med at finde den rette seng.

Det vigtigste når vi sover er, at det er en behagelig seng, der giver dit soveværelse og seng en god sove temperatur. En god og komplet seng er i stand til disse ting.

Hvordan ved jeg at den seng jeg har valgt, er den bedste seng for mig?

Når du har fundet den seng, du tror passer bedst til dig, kan det være en god idé at lave en senge test.

Det er her de 100 dages prøvetid kommer ind i billedet. Fordi nu har du sengen i dit soveværelse, og kan prøve sengen.

Det er først her du finder ud af, om det virkelig også er den bedste seng for dig.

Er det ikke det, kan du sende den retur, og købe en ny seng med 100 dages prøvetid.

Det gør din sikkerhed for, at vælge en god seng høj, og det er meget bedre end at gå ned i en butik og prøve senge i 2 minutter, og beslutte sig ud fra det.

På denne måde kan du nemlig være sikker på, at få den bedste oplevelse med din nye seng. Og hvem ved, måske finder du ud af, at en af de andre kvalitetssenge, er bedre end den du først købte. Så kan du bare bytte sengen.

Har du allergi?

Husk at at kigge efter om den er allergivenlig i form Oeko Tex og Svanemærket. Det er din garanti for at der ikke er brugt skadelige stoffer i produktionen.

Oeko Tex mærket er brugt i det meste af verdenen, og det er garant for at materialerne lever op til deres krav.

Hos Nordic Dream er næsten alle deres senge Oeko Tex certificeret, og det er hele sengen, og ikke bare f.eks topmadrassen.

Alle tekstiler er gennemgået af Oeko Tex, for at sikre Oeko Tex certificeringen, og det giver de bedste senge.

Hos BedreNætter er alle deres topmadrasser Svanemærket. Svanemærket er en af de sværeste certificeringer man kan få.

Det kræver lidt ud over det sædvanlige, at modtage dette mærke.

God søvn i en komfortabel seng

Det er det værd, at investere lige præcis den tid det tager, for at finde din seng.

God søvn kan nemlig tage lang tid at finde. Og det handler ikke udelukkende om den bedste seng. Det kan også være dit soveværelse der er problemet.

Måske er det for lyst eller for varmt. Der kan være for mange forstyrrende elementer i soveværelset.

Gode vaner kan give god søvn

Det kan også handle om dine vaner før sengetid og når du er i dit soveværelse.

Det er vigtigt at du har gode søvnvaner, som ikke at dyrke sport lige før sengetid, eller bruge din telefon eller se tv i soveværelset.

Generelt er dit soveværelse kun til at sove i. Du skal ikke bruge det til at se tv i løbet af natten eller spille i.

Når din krop forstår at soveværelset er til søvn, så er det også nemmere for dig, at falde til ro og blive træt.

Hvilken sengetype er bedst?

Overordnet set, findes der 3 sengetyper, nemlig kontinentalsengen, elevationssengen og boxmadrassen.

Hvordan ved du hvilken type seng der er bedst til dig? Nedenfor her, har vi lavet en kort beskrivelse af sengetyperne, og deres fordele samt ulemper.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

Boxmadrassen har længe været den mest populære sengetype i Danmark, men efterhånden som at der kommet mere fokus på både indretning og god søvn, så har de to andre sengetyper vundet indpas i de danske hjem og boliger.

Det betyder f.eks at en boxmadras bliver anset som et dårligere alternativ end de andre senge. Det behøver det dog ikke at være. Du kan sagtens få god søvn på en boxmadras.

De to andre sengetyper er dog bedre, og dyrere. Du får mere seng, men det koster også mere.

Elevationssengen er god til dig der godt kan lide at læse i sengen, se tv eller spise. Den er også god til dig der har problemer med benene.

Kontinentalsengen er god, fordi du får ekstra mange lag madrasser og dermed et ekstra lag fjedre også, i din seng. Det giver en højere komfort, med to madrasser oven på hinanden, og et flottere udseende.

Vi anbefaler Bedst i test

Vi anbefaler desuden altid, at du vælger en danskproduceret seng, som vores bedst i test seng. Det er din sikkerhed for at det er en af de bedste senge, både hvad de mange års garanti på ramme og fjedre samt den høje kvalitet på madrasserne.

Vælg desuden også en eksklusiv seng med en solid træramme i svensk fyrretræ. Det giver god støtte til din krop, og så skal du ikke være bange for at sengen ikke kan holde.

Sørg for en ny seng har forskellige komfortzoner, som kan tilpasse sengen og dermed din krop.

Husk at prøve sengen i dit hjem og ikke 2 minutter i butikken.

Hvilken størrelse seng skal jeg vælge?

Det handler hovedsageligt om din højde og selvfølgelig pladsen i dit soveværelse, når du skal vælge størrelsen på en ny seng.

En god tommelfingerregel er, at sengen skal være 10 cm længere end du er høj. Det mest normale i Danmark er en seng der er 200 cm lang.

Bredden på sengen kommer an på om du skal sove i din nye seng alene, eller du deler den med en partner.

Hvis det skal være en dobbeltseng, så skal sengen være minimum 160 cm bred, men har du plads til 180 cm, så skal du vælge dette.

En seng hos bedre nætter, på f.eks 150 cm i bredden, bliver kaldt for en halvandenmandsseng. Du kan selv regne ud hvorfor. Det er ikke en seng der er skabt til at i skal sove to personer i den, selvom det sagtens kan lade sig gøre. I længden bliver det trættende.

Vælg en seng med enten 15 års garanti eller 25 års garanti

Husk også at vælge en seng med minimum 15 års garanti på fjedre og ramme, men det er endnu bedre, hvis du vælger en ny seng med hele 25 års garanti på fjedre og ramme.

Kig efter svensk fyrretræ, for en solid træramme.

Fem komfortzoner eller syv komfortzoner og forskellige fastheder for god støtte

Husk også at selve madrassen skal have minimum fem komfortzoner, men det er bedre med syv komfortzoner, som vores bedst i test seng har, i denne senge test.

Det giver både god støtte og ekstra støtte, hvis du har behov for dette. Forskellige fastheder er din vej til den optimale støtte, i din nye seng.

Hvilken topmadras skal jeg vælge?

Topkvalitets topmadrasser er produceret i danmark efter SonoCore metoden. Gode topmadrasser er vigtigt, for en komfortabel og behagelig temperatur i sengen.

De bedste senge har god støtte og leveres med en god topmadras i enten latex eller memory skum eller memory foam, som mange danskere kalder det.

En ny seng skal have alt dette, for at det er den rette seng til dig.

Konklusion på denne senge test

Det er svært at sige hvilken sengetype der er bedst. Det afhænger af dine behov, præferencer og budget.

Når du skal beslutte dig hvilken seng du vil købe, skal du tage højde for alle disse ting. Ligesom du også skal beslutte dig hvilket materiale der skal være brugt og hvilken tuype fjedre du foretrækker.

Vi anbefaler Testfakta´s, Sovneksperterne.dk og vores bedst i test seng, Haven Original, med syv komfortzoner, trådløs fjernbetjening og 25 års garanti.